Actualitat

XXIX Festival de Dansa de Castelldefels

23/06/2008

El Festival de Dansa de Castelldefels arriba enguany a la 29a edició. Els Jardins del Castell de Castelldefels acolliran durant tres divendres, del 27 de juny al 18 de juliol, a les 22.30 h diversos espectacles de dansa de les diferents disciplines amb l’objectiu principal fomentar la dansa. (vegeu apartat de programació)

La programació del festival es caracteritza, des de 1980, per la voluntat de mostrar els diferents estils de dansa que es practiquen en l’actualitat, sempre bansant-se en els gèneres de dansa contemporània, flamenc i clàssica.

El tres espectacles que integren la programació del Festival de Dansa de Castelldefels, que se celebren tres nits de divendres del mes de juliol, tenen aquest comú denominador: la recerca de noves formes d’expressió i l’actualització de les propostes estilístiques amb les què es treballa en el món de la dansa.

Les més prestigioses companyies de dansa, tant nacionals com internacionals, han mostrat les seves produccions a Castelldefels des de la posada en marxa d’aquest esdeveniment amb una important afluència de públic, tant local como de fora del municipi.

El festival l’obrirà el divendres 27 de juny  IT Dansa, jove companyia del Institut del Teatre amb ‘Mosaic Mediterrani’, espectacle de dos coreògrafs de la mediterrània: Naked Thoughts, de Rafael Bonachela i ‘En busca de coreografia’ de Gustavo Ramírez. Per acabar oferiran ‘WHIM Fractured Fairytale’ d’Alexander Ekman.

El divendres 11 de juliol serà el torn de Santamaria Compañia de danza amb ‘A Passe le Temps’, un espectacle d’estil neo-clàssic que té com a denominador comú la unió de la dansa acadèmica juntament a la llibertat de nous conceptes coreogràfics: passat i present, clàssic i modern, regles i llibertat.

El festival es clourà el divendres 18 de juliol amb Eva Yerbabuena ballet flamenco interpretant ‘Santo y Seña’.