Actualitat

Obert el termini d’inscripció d’espectacles per als XXIV Premis Max

25/01/2021

Comença la XXIV edició dels Premis Max de les Arts Escèniques i s’obre el període d’inscripció fins a l’1 de març del 2021. Podran presentar-se tots aquells espectacles estrenats, reestrenats o en gira entre el 16 de desembre de 2019 i el 31 de març de 2021 i els professionals que els han realitzat en els seus diferents aspectes artístics i tècnics. Únicament es consideraran les obres o espectacles realitzats per companyies professionals.

Consulteu el reglament per insciure’s.

En el cas d’espectacles d’arts escèniques, de carrer o per a públic infantil, juvenil o familiar, aquests hauran d’haver realitzat un mínim de cinc representacions i tenir programades altres cinc abans del 30 de juny de 2021, tant en territori nacional com internacional. El Comitè Organitzador dels Premis Max podrà valorar situacions extraordinàries i incloure-les en competició, sempre que es lliuri la documentació necessària per a justificar aquesta situació.

En aquesta edició, de manera excepcional, i a causa de la situació creada per la pandèmia de la Covid-19, podran concursar a una segona edició aquells espectacles en gira que, havent realitzat un mínim de deu representacions en el segon any (cinc en el cas d’espectacles de carrer), no hagin resultat finalista en la primera edició a la qual van concórrer.

Nova categoria dels Premis Max: Millor tasca de producció

La nova edició dels XXIV Premis Max arriba amb novetats, com la incorporació d’una nova categoria: Millor tasca de producció. Es concedirà a aquella labor de producció que destaqui pel seu disseny, singularitat, risc o execució, per l’optimització dels recursos en favor del resultat artístic, corresponent a un espectacle de qualsevol modalitat (teatre, dansa, carrer, musicals o lírics, per a públic infantil, juvenil o familiar). Queden exclosos d’aquesta categoria els espectacles desenvolupats, íntegrament o en part, per les unitats de producció de les diferents administracions públiques.

Així mateix, en la categoria a Millor composició musical escènica només competiran aquelles obres musicals originals expressament creades per a l’obra teatral, coreografia o espectacle.

Organitzats per la Fundació SGAE, els guardons d’Arts Escèniques més prestigiosos de l’àmbit nacional celebren 24 anys mantenint 20 categories a concurs i els seus tres premis especials: Premi Max d’honor, que distingirà la trajectòria d’una persona per la seva aportació, lliurament i defensa de les Arts Escèniques; Premi Max del públic, que es concedirà a l’espectacle que obtingui major nombre de vots del públic a través de l’aplicació en línia #VotaMax i es donarà a conèixer el dia de la cerimònia; i el Premi Max Aficionat o de caràcter social, que engloba projectes a favor de la integració i la projecció social i a companyies aficionades amb una excel·lent contribució a les Arts Escèniques. En aquest cas, el termini de recepció de propostes romandrà obert fins al 10 d’abril de 2021.