Actualitat

XVIII Festival Internacional de Dansa Contemporània en Paisatges Urbans, Dies de Dansa

16/06/2009

Del 10 al 14 de juliol es durà a terme la XVIII Edició del Festival Internacional de Dansa Contemporània en Paisatges Urbans, Dies de Dansa. Durant 5 dies la dansa prendrà les ciutats de Barcelona, Mataró, Sabadell i Sitges amb un programa d’actuacions gratuïtes on diferents creadors, ballarins i companyies mostraran els seus millors treballs.

Una proposta nascuda a Barcelona de la mà de l’Associació Marató de l’Espectacle i que avui es
representa a més de trenta ciutats del món. El festival farà que edificis, parcs, carrers i places cobrin vida en una trobada entre la dansa, el públic i l’espai públic. L’objectiu és apropar la gran varietat de llenguatges de la dansa  contemporània a tots els públics de forma gratuïta, aprofundir en el treball coreogràfic sobre l’espai urbà i generar debat i reflexió sobre el tema de l’espai públic.

Enguany el festival començarà la tarda del 10 de Juliol a Mataró i a Barcelona. Els dies 11 i 12 de juliol recorrerà 6 espais de Barcelona: CCCB, MACBA, Pati Manning, Espai Cultural Caja Madrid, Fundació Joan Miró i el Museu Picasso. I els dies 13 i 14 de Juliol es farà a Sabadell i Sitges, respectivament.

Amb el ferm propòsit d’apropar la dansa al públic, una de les novetats d’aquesta edició ha estat l’activitat Dansa en família, que va començar el passat mes de maig al Centre Cívic Barcelona i que se celebra durant tots els diumenges de maig, juny i juliol. El mes de juliol l’activitat es trasllada al CCCB. Dansa en família és un atractiu i innovador procés de treball que relaciona l’art en general, i en particular la dansa, amb la família. Es vol potenciar la creativitat, la imaginació, els vincles entre els uns i els altres, entre els membres d’una família i entre d’altres famílies.

Trobaràs més informació i tota la programació a: www.marato.com