Actualitat

XIII edició del Festival de Creació Contemporània Escena Poblenou

01/10/2014

Un any més torna el Festival Escena Poblenou, un festival d’arts escèniques contemporànies multidisciplinar que té com a vocació apropar el públic a les manifestacions artístiques contemporànies i donar suport a creadors. La XIII edició del festival serà del 23 al 26 d’octubre i s’hi podran veure propostes de dansa, circ, teatre, música, i altres disciplines que hibriden gèneres per a comunicar-se amb l’espectador.

Els socis de l’APdC tenen un descompte d’1€ en totes les entrades.

Programació de dansa i altres activitats destacades:

Dijous 23

19h a 19:30h # PROFestival

Trobada entre professionals del sector de les arts escèniques, dirigit per Tino Carreño (Gestor Cultural, Professor i Investigador del Programa de Gestió Cultural de la UB). Tino ens presentarà Profestival.net una plataforma per difondre (a escala nacional i internacional) l’àmplia oferta de festivals, enfortir la comunitat i el teixit professional del sector, amb un conjunt d’eines i recursos interactius.
Gènere Debat– Trobada Espai Can Felipa- Preu: Gratuït  Duració:  30′ Accés lliure

20h a 22h # EMBRIONS

Presentació de 5 projectes artistics en Fase Embrionaria per part de 5 creadors i creadores: Entre tazas de Alina Stockinger # ¿Dónde estoy cuando soy dos? de Sophie kasse # Family of light de Patricia Palomares # Appraisers / This de Quim Bigas # Cameleitor Reloaded de Eva Yufra y Karen Mora

Gènere Embrionari Espai Can Felipa – Preu: Gratuït  Duració: 120′ Accés aforament limitat a 70 pax

Divendres 24

21h a 21:30h # La palabra que no se puede nombrar # F (12.12.12)

Espectacle discursiu multidisciplinari i performatic, que integra dissertació, coreografia, joc espacial i document audiovisual. Tracta de la conformació de la identitat femenina a la llum de la teoria feminista, de com el “subjecte femení” es construeix, precisament, a través de la coerció corporal i de la seva ubicació espacial marginal i excèntrica. Amb un plantejament social, proposa una possible deconstrucció i reconstrucció de les dones a través de la reordenació de la espaicialitat simbòlica i de l’alliberament corporal.
Gènere Dansa Contemporània Espai Sala Gran Can Felipa – Preu: 4€ Duració: 30′ Accés aforament
limitat 

Dissabte 25

22:30h a 23:30h # Réfugiée Poétique # Claire Ducreux

No són necessàries grans infraestructures per connectar amb el públic, la ballarina Claire Ducreux ens ho farà veure amb una peça sublim de dansa-teatre visual per a tots els públics. Refugiada Poètica neix del desig de donar vida en sala als 2 últims solos de carrer de l’artista: El somriure del Naufrago i Vaixell de Sorra. “El meu personatge de rodamón, metàfora del vulnerable, em porta al meu senzill repte artístic i humà: buscar autenticitat i humilitat per compartir simples emocions i veritables moments de màgia teatral.”

Gènere Teatre -Dansa Espai El Centre   Preu: 8€  Duració: 60′  Accés aforament limitat

Diumenge 26

18h a 18:45h # SOM # Amantis

Experiència escènica interdisciplinària amb l’Associació Alba de Tàrrega, que treballa per millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat psíquica, física o mental.

Gènere Multidisciplinar Espai Planta 3 Can Felipa Preu: 4€ Duració: 45′ Accés aforament limitat

20h a 20:45h # NIDEA # Xavier Estrada

NIDEA és una aventura explicada a través de l’humor, la poètica i el moviment. “Arriba a casa amb un moble acabat de comprar en una reconeguda botiga. De moment tot va bé no ha obert la caixa…”
Creació i interpretació de Xavier Estrada amb la col·laboració de Ca Gassol – Centre de Creació d’ Arts Escèniques i T´estimoni Escènic.

Gènere Teatre Dansa Espai: Sala Petita Can Felipa – Preu: 6€ Duració: 45′ Accés lliure

Més informació: www.escenapoblenou.com