Actualitat

Xerrada ‘l’ús de la música en la pedagogia de la dansa i en la creació coreogràfica’

12/04/2016

Us oferim una xerrada participativa sobre l’ús de la música en la pedagogia de la dansa i en la creació coreogràfica a partir de les experiències del col.lectiu d’instrumentistes de l’Institut del Teatre.

L’acte tindrà lloc el dimecres 11 de maig, de 10:30 a 12:30h a la sala 4 de La Caldera.

Cal inscriure’s abans del 9 de maig. Xerrada gratuïta amb places limitades.

Amb el seu coordinador, Rafel Plana, i amb alguns dels seus integrants, farem una aproximació a  l’acompanyament  musical en viu i la composició per a dansa contemporània i ballet. Oferirem recursos pràctics per a optimitzar la relació entre docents, coreògrafs i músics. Parlarem de l’ús de diferents gèneres, instruments i formacions musicals segons el tipus de treball corporal a desenvolupar i finalment oferirem un mapa de la situació d’aquesta especialitat artística en diferents conservatoris i universitats europees.

També ens agradaria posar sobre la taula experiències del públic assistent relatives a aquesta activitat  perquè la xerrada tracti principalment  casos pràctics i concrets més enllà de conceptes genèrics o plantejaments teòrics.

Consulteu qui són el col.lectiu d’instrumentistes i què fan a través d’aquest enllaç.

Rafel Plana

Pianista, compositor, productor i emprenedor cultural. S’introdueix en el món escènic i audiovisual el  2004 entrant a formar part de l’Institut del Teatre de Barcelona on actualment dirigeix un equip de 28 músics que donen suport als equip docents del conservatori de dansa, les escoles superiors d’interpretació, escenografia, direcció i dramatúrgia, així com el conservatori superior de coreografia i pedagogia de la dansa.

Com a intèrpret i compositor ha realitzat més de 500 actuacions a Europa i Estats Units, tant en grans teatres o festivals com en petits auditoris. També ha composat i produït la banda sonora de més de 30 projectes audiovisuals (llargmetratges, curtmetratges, sèries de TV i publicitat). Artistes i institucions amb qui ha col.laborat: Julio Bocca, Àlex Rigola, Shakira, Viggo Mortensen, Rafael Amargo, TNC, Teatre Lliure, Teatro Español, Teatre Poliorama, Pau Carrió, Matadero Madrid, Fira de Tàrrega, Jordi Duran, Fira de la Mediterrània, etc.

Com a emprenedor cultural, ha creat i impulsat diferents festivals i projectes de promoció de la cultura, tant amb empreses privades com en col.laboració amb institucions públiques.

El 2013 funda i dirigeix el desenvolupament de PaperQ, app per a ipad amb experiències interactives destinades a enriquir les estratègies de marketing de projectes culturals, formant part de la carrera pels Òscars d’Aquel no era yo i d’Enric V al Teatre Lliure.