Actualitat

L’APdC parla amb els alumnes de 6è de l’IT sobre els reptes que els esperen com a professionals

08/06/2022

El 31 de maig el president de l’APdC Xevi Dorca i part de l’equip de gestió ens vam acostar a l’Institut del Teatre per parlar amb els alumnes de 6è del Conservatori Professional de Dansa i alguns integrants d’IT Dansa. L’objectiu era parlar dels reptes que aquests futurs ballarins i ballarines professionals tenen per endavant i de com els podem acompanyar des de l’associació.

Va ser molt enriquidor per ambdues parts conèixer quines són les trajectòries que tenen pensades i quins consells podem aportar des de l’APdC en termes de contractació, sortides professionals, drets laborals…

També vam explicar què fa un sindicat de la dansa i les nostres principals línies d’actuació, així com els beneficis d’associar-se, ja sigui com a estudiants o com a professionals. Pensem que és molt important que els futurs professionals de la dansa siguin conscients que aviat entraran al món laboral i caldrà que siguin coneixedors/es de com han de gestionar la contractació, la negociació de les seves condicions laborals, els seus drets com a treballadors/es, la presentació de projectes, la creació de companyies, etc. Des de l’associació els hem obert les portes a associar-se i acompanyar-los en aquests mesos de transició i primeres experiències dins el món professional.

xerrada institut teatre