Actualitat

Vols una entrada doble per a veure el Ballet Nacional d’Argentina al Centre Cultural Terrassa?

16/04/2015


L’APdC sorteja 3 entrades dobles per a veure el Ballet Nacional d’Argentina dissabte 25 d’abril a les 21h al Centre Cultural Terrassa. Per a entrar al sorteig cal ser soci o sòcia de l’APdC, o amic/amiga de
la Dansa de l’APdC, i enviar les teves dades a través d’ aquest formulari, fins dimecres 22 d’abril a les 12h.


Entre tots els interessats i interessades farem un sorteig a través de sorte2.com i donarem a conèixer els guanyadors el proper 22 d’abril a dansacat.org i a les xarxes socials.

Els guanyadors podran recollir les seves entrades 30 minuts abans de l’espectacle a les taquilles del Centre Cultural Terrassa (Rambla d’Ègara, 340 de Terrassa). Hauran d’ensenyar el DNI i el carnet de l’APdC o el d’Amic de la Dansa.

Sobre l’espectacle:

 

Programa: Chopiniana, La mort del cigne, Clar de Lluna, Birthday Offering

Primera gira internacional del Ballet Nacional d’Argentina. La companyia, creada el mes de gener de 2014, ha estat fundada pel Ministerio de Desarrollo Social de la Nación. Després de participar-hi 1.200 aspirants, han quedat seleccionats els 60 ballarins que conformen  la companyia.  

El Ballet Nacional d’Argentina desenvolupa la seva temporada anual a Buenos Aires amb quatre programes artístics que ara porten fora del país.

En una primera part de l’espectacle podrem veure Chopiniania o Les Sílfides, una coreografia de Fokin que es coneix popularment com Chopiniana perquè s’inspira en la música de Chopin. Les Sílfides narra les visions d’un poeta que el transporten al món dels somnis a on regeixen aquestes criatures màgiques. La mort del cigne, ens farà reviure altres memorables moments que hem viscut al Centre Cultural Terrassa, una peça clàssica que ja hem vist ballar per Maia Plissetskaia i Nina Ananiashvili.


La primera part de l’espectacle la tancarà Clar de Lluna, de Giuseppe della Monica i inspirada en l’homònima suite per a piano de Claude Debussy. A través de les siluetes humanes en perpetu moviment, retrata el valor de la llibertat individual i la soledat de l’ésser humà.


A la segona part, el Ballet Nacional d’Argentina ens presentarà Birthday Offering, amb una coreografia de Frederick Ashton i música de Glazunov, estrenada al Royal Opera House de Londres l’any 1956 en motiu de la celebració del 25è aniversari del Royal Ballet.