Actualitat

Vols una beca per al taller ‘Explica-m’ho amb imatges’ amb Macarena Recuerda?

17/02/2015

El Graner ofereix 3 beques per als socis i sòcies de l’APdC per al taller ‘Explica-m’ho amb imatges’, a càrrec de Macarena Recuerda Shepherd, en el marc del Festival IDN, imatge, dansa i nous mitjans. Tindrà lloc del 23 al 27 de febrer (de 16h a 20h) al Graner, Centre de creació (c/ Jane Adams, 14-16, Barcelona). 

Podeu demanar la beca AQUÍ fins divendres 20 de febrer a les 10h. Entre tots els socis interessats farem un sorteig a través de (sortea2.com), i donarem a conèixer els guanyadors/es a dansacat.org i a les xarxes socials.

Sobre el taller

“Explica-m’ho amb imatges” és un taller d’investigació sobre la construcció de possibles narracions visuals a través de material d’arxiu (document). En cinc sessions de treball analitzarem les diferents possibilitats del llenguatge i el discurs que ofereixen aquests materials. Posarem en pràctica com treballar un text que acompanya una imatge, com un text també pot ser imatge, com la imatge canvia segons el text, el so, allò que el precedeix, segueix o acompanya; si la imatge, el text o el so es superposa o es juxtaposa; què passa si treballem sobre l’ordre o el desordre, la construcció o la desconstrucció… I d’altres coses que descobrirem tot jugant amb aquests materials.

Informació pràctica

Dates: Del 23 al 27 de febrer, de 16h a 20h
Durada: 20h
Lloc: El Graner
Preu normal: 45€ 

Macarena Recuerda Shepherd:

M’interessa examinar el paper de la memòria visual a partir d’imatges pictòriques, fotogràfiques i cinematogràfiques amb contingut autobiogràfic, així com la construcció de la història d’una vida a través d’aquestes imatges. Imatges que funcionen com fragments, com ruïnes, com empremtes, com flaixos de la memòria.

El cos recull sobre la pell la biografia de la nostra vida. A través de la pell podem veure tot allò que hem viscut, allò que ens ha marcat, podem desxifrar les empremtes que deixa el temps. Llegim sobre la pell, observem detalls que delaten si la persona ha estat castigada per ella mateixa o presenta cicatrius residuals d’accidents o intervencions. La nostra història queda a la nostra memòria i també a la nostra pell. Però, fins i tot quan no és visible al nostre cos, aquest el podem entendre com un arxiu orgànic. El document humà, que igual que la fotografia, verifica que allò que es narra és “real”.

El seu treball es desenvolupa entre les arts plàstiques, performatives i l’audiovisual. Forma part del projecte artístic La Sauna International. Ha realitzat diferents projectes en col·laboració amb els artistes: Amalia Fernández, Vicente Arlandis, Txalo Toloza i Amanda Pola.

2010 “Thatʼs the story of my life” una Producció de MiCarteraPatrocina, amb el suport del ConCa y la col·laboracó del Bilbao Arte, Teatre Lliure i Antic Teatre, peça que ha girat per tot l’Estat Espanyol i per Portugal.
2012 “Greenwich Art Show” Una producció de MiCarteraPatrocina, Festival Neo, CAET i Antic Teatre. I 2012 “Greenwich Art Show- The Installation” Beca Atrio Alhondiga de Bilbao.
2013 “Whose are those eyes?” Site specif i intervenció urbana estrenada a la Fira de Tàrrega 2013, Escena Poble Nou 2013 i Bad 2013. Ha rebut la Beca Laboratori Fira de Tàrrega, la Residència que ofereix conjuntament Escena Poble Nou i Antic Teatre; i la Residència de Bilbao Eszena.
http://vimeo.com/14666759