Actualitat

Vols prevenir lesions i guanyar qualitat tècnica? No et perdis aquest curs!

04/03/2014

CURS: PREVENIR LESIONS I GUANYAR QUALITAT TÈCNICA

Saps per quin motiu et lesiones?, com prevenir-ho?, quina importància té la postura?, com guanyar qualitat artística? El teu cos és la teva eina, l’has de cuidar…

L’APdC organitza un curs teòricopràctic els dies 27 de març i 10 d’abril, amb l’objectiu de què els professionals de la dansa adquiriu coneixements per tal de prevenir lesions i guanyar qualitat tècnica. Durant el curs – de 8 hores, repartides en dos matins- aprendrem el funcionament mecànic del cos a través dels seus músculs, lligaments, tendons, i articulacions de forma dinàmica, és a dir, en el cos del ballarí en acció. Es tindran en compte diferents estils de dansa: clàssica, contemporània, jazz, swing i hip hop.

El curs està destinat tant a ballarins com a pedagogs que vulguin aplicar els coneixements en els alumnes.
 
Temari:
-Els principals mecanismes de lesió, fatiga muscular i tensió muscular més comuns en la dansa i en les activitats de la vida diària.
-Eines per prevenir lesions.
-Exercicis per augmentar la capacitat de rendiment i qualitat del moviment diari.
-Eines per detectar autoasimetries i diferenciar-les: restrictives o funcionals.
-Estiraments globals de la musculatura segons la base de les cadenes musculars.

Professors:
Ana Velázquez Colominas
Directora del CPAE (Centre de Prevenció en Arts Escèniques). Fisioterapeuta, posturòloga, i especialista en Medicina de l’art i en Prevenció de Riscos Múscul-Esquelètics. Premi Fisioterapeuta de l’Any (2012) del Col·legi de Fisoterapeutes de Catalunya.

Juan Antonio Fanlo López
Fisioterapeuta i Osteòpata l’European School of Osteopathy (UK) i l’Escola d’Osteopatia de Barcelona. Professional terapèutic de les arts escèniques i docent especialitzat a la fisioteràpia de la dansa. Professor de Lindy Hop des de 2009.

Calendari i horaris:
Dijous 27 de març i dijous 10 d’abril, de 10h a 14h.

Espai:
Fabra i Coats, fàbriques de creació
C/ Sant Adrià, 20  3a planta
08030 Barcelona
Metro: L1 Sant Andreu
VEURE MAPA

Preus:
Socis i sòcies APdC: 30€
Altres: 70 €

Inscripcions:
Cal enviar un e-mail a projectes@dansacat.org, i us indicarem el número de compte per a fer el pagament. Les places seran reservades un cop fet efectiu el pagament.
Places limitades.

Cal que porteu roba còmoda.