Actualitat

Vols participar al Flashmob de l’Associació Catalana per al Parkinson? (10/04)

18/03/2015

L’Associació Catalana per al Parkinson (ACAP) està preparant una campanya de sensibilització relacionada amb la música i el moviment.

Crida a la participació de professionals i amateurs de dansa

La iniciativa social proposada per aquest any és la realització d’un flashmob al ritme de batukada, amb una coreografia molt senzilla a càrrec de la companyia de dansa teatre El Saco Roto. L’acció es durà a terme a més de 30 indrets de l’ Estat Espanyol.  A Catalunya, es durà a terme el divendres 10 d’abril de 11:30 a 12 hores, durant el Coffee-Break de les Jornades Divulgatives de la malaltia que tindran lloc al Caixa Forum (Avda. Ferrer i Guària, 6-8 Barcelona). L’ assaig general serà el dimecres 8 d’abril de 13:30 a 15 hores, a la seu social de l’associació en Barcelona (c/ Pintor Tapiró 4, 1r 1a).

Les persones interessades en participar heu de contactar amb l’ Associació Catalana per al Parkinson (Laura Maroto) 93.245.43.96 / comunicacio@catparkinson.org i us faran arribar el vídeo tutorial de la coreografia.

La malaltia de Parkinson és molt desconeguda i està estigmatitzada, això genera molts problemes a les persones afectades i als seus familiars (150.000 famílies a Espanya, 18.000 de les quals són a Catalunya), i corren el risc d’ aïllar-se socialment. Per lluitar contra això, aquest any l’ACAP incideix en la rigidesa i la lentitud de moviments (bradicinesia), que són dos dels símptomes més comuns i menys coneguts per les persones que no han tingut un contacte directe amb la malaltia.