Actualitat

Envieu-nos les vostres propostes entorn el futur Pla d’Impuls de la Dansa

20/10/2022

Obrim una altra bústia per saber quines demandes i propostes teniu entorn el nou pla de desenvolupament del sector

Com ja sabeu, hem obert un procés participatiu per escoltar les vostres veus i debatre com volem que sigui el nou Pla d’Impuls de la Dansa. Això ens està permetent interlocutar amb les administracions amb un millor coneixement de les demandes i necessitats del sector. Després de la reunió celebrada amb vosaltres al juliol, ara obrim una altra bústia perquè ens feu arribar les vostres idees al voltant de les grans àrees sobre les quals estem treballant amb l’Administració. A continuació us avancem els eixos sobre els quals girarà el nou Pla, i a sota podreu accedir a un formulari per fer-nos arribar les vostres propostes al respecte.

CIRCUIT NACIONAL

La voluntat és avaluar la mesura extraordinària que s’està duent a terme aquesta tardor, Tardor en Dansa, per veure si pot créixer en municipis i arrelar els propers tres anys del nou Pla. També es vol crear un nou projecte d’acompanyament als programadors i un sistema d’ajuda a les petites i mitjanes produccions de dansa (Dansa Nacional en Gira), una iniciativa que ja es va dur a terme amb bons resultats fa un parell d’anys.

INTERNACIONALITZACIÓ

Pel que fa a la internacionalització s’ha plantejat unir esforços amb l’Institut Ramon Llull per tornar a activar plataformes que ajudin a la projecció de la dansa feta a casa nostra, amb una mirada d’arc mediterrani. Una iniciativa que també es coordinarà amb la creació del Nou Mercat Estratègic de la Dansa que també s’està treballant des de l’administració amb les veus de tot el sector.

SUPORT A LA CREACIÓ VINCULADA AL TERRITORI. CREACIÓ EN XARXA

S’ha posat damunt la taula la creació de quatre nodes coreogràfics nacionals, amb l’objectiu de tenir uns equipaments de referència al país que apostin per artistes residents i ajudar a millorar les condicions del creador, així com aconseguir arrelar un projecte de ciutat vinculat a aquesta companyia resident.

Així va néixer el primer Pla d’Impuls.

Consulteu les valoracions de les mesures de l’anterior Pla.

Consulteu l’acta de la reunió de socis del 18 de juliol.

Digueu la vostra, envieu-nos les vostres propostes entorn el nou Pla!