Actualitat

Vídeo de les Jornades de Debat “Difusió i educació: els reptes actuals de la dansa”

12/07/2011

El passat 29 d’abril van tenir lloc les Jornades de Debat “Difusió i educació: els reptes actuals de la dansa” -organitzades per l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya i la Universitat de Barcelona- a la Facultat de Geografia i Història de la UB.

Ja podeu veure el vídeo de totes les jornades senceres, i algunes entrevistes als seus participants.La ponència inaugural va estar a càrrec de Jorge Mur, Director del NOCTE, Festival Internacional de Artes Escénicas de Graus, que va explicar la seva experiència i com ha anat creixent el festival any rere any, tot posant en relació el seu projecte amb les diferents mesures que proposa Junts per la Dansa.

La primera taula de debat “Millorar les estratègies d’exhibició i difusió” va comptar amb Pia Mazuela, Mànager de Sol Picó, com a moderadora, i amb César Compte, Director del Centre de les Arts Escèniques de Reus (CAER), Sílvia Duran, Subdirectora General de Difusió Artística del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Roser López Espinosa, Ballarina i coreògrafa emergent, i Pepe Zapata, Cap de Comunicació del Mercat de les Flors.

La segona taula “Reforçar les polítiques d’educació i integració” va estar moderada per Antoine Leonetti, Coordinador del Programa de Gestió Cultural de la UB, i va comptar amb Claudia Moreso, Cofundadora de la Companyia Nats Nus – Coreògrafa i responsable del projecte Dansa a les Escoles, Beatriu Daniel, Gestora cultural especialitzada en dansa, Sílvia Borrell, Servei d’Ordenació dels Ensenyaments de Règim Especial, Departament d’Ensenyament, Generalitat de Catalunya, i Glòria Sardà Crous, Ballarina i coreògrafa, artista del programa MUS-E. Veure fotografies de les jornades

Aquesta trobada va ser el punt de partida per a posar-se a treballar en aspectes concrets per tal de fer front a aquests reptes. Ben aviat us farem arribar un resum amb les conclusions de les diferents taules de debat.
http://vimeo.com/25987936