Actualitat

Vero Cendoya i Pere Faura s’acullen al pacte laboral

05/11/2018
Les adhesions al Pacte Laboral segueixen augmentant. Al novembre s’incorporen Vero Cendoya i Pere Faura, dos joves creadors amb companyia pròpia que veuen en l’adhesió al pacte una manera de fer força com a sector i reivindicar unes condicions laborals que, individualment, ja apliquen des de fa temps als seus projectes.
El Pacte Laboral, neix el 2005 per regular les relacions laborals entre els ballarins/ines associats a l’APdC i aquells teatres públics i privats i companyies de dansa que el subscriuen.

Es tracta d’un pacte de mínims econòmics destinat a companyies de dansa a Catalunya en les quals els creadors i coreògrafs, en la major part dels casos, són al mateix temps els empresaris. El pacte estableix l’obligatorietat de donar d’alta las ballarins i ballarines en règim d’artistes de la Seguretat Social pel seu treball i estipula unes retribucions mínimes anuals brutes que milloren la situació del ballarí. Es defineixen també diferents tipus de contractació i de retribucions (producció, bolo, gira, temporada) que sistematitzen i aclareixen les relacions laborals existents entre les companyies i els ballarins.

Els signants 

El pacte l’han signat les companyies: Àngels Margarit/Mudances, Sol Picó, Los Corderos, Gelabert-Azzopardi, Senza Tempo, Cia. Mar Gómez, CobosMika Company, Increpación Danza, Mons Dansa i Educació, Erre que erre, Roseland Musical, Thomas Noone Cia, Bàcum Produccions, Cia. Sebastián García-Ferro, Moviment Lantana, Iron Skulls Mal Pelo, Sociedad Doctor Alonso, Pere Faura i Vero Cendoya.