Actualitat

V Jornadas sobre la Inclusión Social y la Educación en las Artes Escénicas

30/01/2013

Els dies 20 i 21 de març tindrà lloc a l’Institut del Teatre la celebració de les V Jornadas sobre la Inclusión Social y la Educación en las Artes Escénicas, trobada internacional d’especialistes en les diverses aplicacions possibles de les arts escèniques en temes com ara l’educació, la inclusió social, les teràpies, etc.

L’Institut del Teatre acull, en el marc del Centenari, la coorganització d’aquest acte conjuntament amb l’ Instituto Nacional de Artes Escénicas y de la Música (INAEM), el British Council, l’ Ambaixada dels Països Baixos, La Casa Encendida i la Red Española de Teatros, Auditorios, Circuitos y Festivales de Titularidad pública i l’ Àrea de Benestar Social de la Diputació de Barcelona.

També conegudes com a teatre/dansa social, o teatre/dansa d’intervenció social, les arts escèniques aplicades compten amb una trajectòria consolidada en diversos països europeus (Anglaterra, Itàlia, França, Holanda…), on han demostrat ser una eina útil per incidir en programes d’inclusió social, drets humans i ciutadania. Aquests projectes permeten ajudar les persones a expressar els seus punts de vista, evitar els grups d’exclusió i facilitar el diàleg. Per tant, les arts escèniques aplicades tant es poden considerar un agent de canvi social, com un instrument educatiu que permet l’expressió i creixement del potencial humà.

Les jornades tindran un  format que alternarà ponències de destacats professionals de l’àmbit i seminaris-tallers de debat que es centraran en quatre grans eixos:

• La formació en arts escèniques aplicades
• Arts escèniques: inclusió social i comunitat
• Programació i distribució d’espectacles per a la inclusió social
• Finançament de projectes educatius i d’inclusió social

A més l’organització facilitarà uns espais on puguin desenvolupar-se unes trobades informals on presentar projectes, compartir experiències o plantejar temes de discussió fora del programa oficial.

Aquestes jornades comptaran amb dues representacions que oferiran les companyies IT DansaDanza Mobile.

Podeu consultar el programa complert de les jornades:
Programa Inclusió Social (Pdf)

Informació pràctica i inscripcions  Data límit per inscriure’s: 1 de març.