Actualitat

Us presentem el vídeo del DID 18!

22/05/2018
El 27 d’abril vam omplir de moviment la Plaça dels Àngels de Barcelona per celebrar el Dia Internacional de la Dansa 2018!
Els encarregats de trencar el gel van ser els integrants del grup de percussió Xamfrà, els quals van marcar el tempo de les improvisacions de Sol Picó, Pol Jiménez, Guillermina Coll, Xevi Dorca, Guillem Alonso, Sara Planas i Pol Prats, Miquel Barcelona, Aina Nuñez i Toni Mira.
La celebració va continuar amb la lectura del Missatge, titulat Cercar, a la fi, escrit per María Muñoz, de la companyia Mal Pelo. Xevi Dorca, president de l’APdC, va ser l’encarregat de compartir-lo amb tots els assistents.
Com a colofó final, 200 persones, la majoria alumnes de l’IEA Oriol Martorell Dansa i del Conservatori Superior de Dansa de l’Institut del Teatre, però també aficionats a la dansa i ballarins amateurs, van ballar conjuntament la coreografia participativa Movent Emocions, creada per Toni Mira (director artístic del DID18) i pensada per a que tothom, sapigués o no ballar, hi pogués participar.

La peça és fruit de la iniciativa Tothom balla, que es va ballar, de forma simultània, com a cloenda de la primera edició de Dansa. Quinzena Metropolitana, el 17 de març a Badalona, Barcelona, Cornellà, Esplugues, L’Hospitalet i Santa Coloma amb la participació d’escoles de dansa, col·lectius i la ciutadania de cada municipi.

Des d’aquí volem agrair la feina feta per la comissió organitzadora del DID 18 (Paloma Casa, Xevi Dorca, Pau Estrem, Marta Gálvez, Laura Otón i Gemma Peramiquel), Toni Mira i a tots els i les participants que ho vau fer possible. Moltes gràcies!