Actualitat

Una trentena d’espectacles al Sismògraf d’Olot, el nou mercat estratègic de la dansa a Catalunya

03/02/2015
Els socis i sòcies de l’APdC podeu comprar l’abonament per al Festival Sismògraf per 25€

El Festival Sismògraf ha revelat avui la seva programació per a l’edició de 2015, en la qual s’aborda una important reorientació per esdevenir el mercat estratègic de la dansa a Catalunya. El Museu dels Volcans d’Olot ha estat l’escenari triat per presentar les propostes que es podran veure a la ciutat entre el 24 i el 26 d’abril, una trentena d’espectacles que la directora artística del festival, Tena Busquets, ha anat desgranant i que convertiran Sismògraf en l’epicentre per compartir experiències i coneixements entre creadors, professionals de la dansa, programadors i públic.

Amb una programació concebuda amb el doble vessant de festa i mercat de la dansa, Sismògraf aspira a satisfer tant el públic, com els programadors i els creadors. Els primers podran gaudir dels espectacles, mentre que per als segons Sismògraf serà un espai de creixement professional i una oportunitat de generar nous contactes i contractacions.

Una vintena de companyies oferiran un ampli ventall de propostes, més de trenta en total, en formats molt diferents i per a sensibilitats diverses, des de creacions pensades per al gran públic fins a creacions d’avantguarda, espectacles a l’aire lliure i peces a mig camí entre la dansa, el circ i la poesia. El festival comptarà amb: Andréane Leclerc, Àngels Margarit/ Cia. Mudances, Cobosmika, Danat Dansa, Giradanza, Grua, Lali Ayguadé, Companyia Maria Antònia Oliver, Companyia Mar Gómez, Mauricio González, Moviment d’insurrecció sonora + Sol Picó i Vero Cendoya, Ona Fusté, Roger Bernat, Sonia Gómez, Brodas Bros, Iron Skulls, entre d’altres.

Sismògraf, amb un pressupost de 300.000 euros, està organitzat per l’Ajuntament d’Olot i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i rep el suport de la Diputació de Girona. A més, suma les complicitats del Mercat de les Flors, el Graner, l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya i l’Associació de Companyies Professionals de Dansa de Catalunya.

Més informació