Actualitat

Un informe sobre la creativitat demostra la seva incidència social i econòmica

30/11/2012

La Fundació Botín ha elaborat l’ informe Buenos días creatividad. Hacia una educación que despierte la capacidad de crear, que mostra la importància de la creativitat en la nostra societat i, concretament, en l’àmbit educatiu.

Aquest informe, que us podeu descarregar a peu de notícia en anglès i en castellà, ens apropa als beneficis que ens brinda la creativitat a títol personal i a les seves possibilitats per generar riquesa i desenvolupament econòmic i social. Tracta experiències escolars que incideixen en la revelació d’una professió creativa; aspectes que influeixen en l’ensenyament creatiu; el paper de la família en el desenvolupament de la creativitat; beneficis dels centres d’art: enriquiment de la comunicació personal i la cohesió social; espais públics que afavoreixen el potencial creatiu de persones i comunitats, i algunes investigacions sobre l’impacte de la creativitat en l’àmbit educatiu, entre d’altres.

L’estudi defensa que encara que la creativitat és inherent a l’ésser humà i es manifesta de forma natural en la nostra infància, va quedant adormida poc a poc a causa d’un entorn i a una educació que de vegades no la promouen, ni es preocupen d’entendre i potenciar-la.
http://www.youtube.com/watch?v=IN4Aw0zLkoQ