Actualitat

Un espectacle de dansa-escalada obre la 9a Edició del Festival LOLA

28/10/2011

La 9a edició del Festival de Teatre del Baix Llobregat Nord, LOLA, es va inaugurar el passat 7 d’octubre al Teatre La Passió d’Esparraguera amb Filatge Bloc, un espectacle de dansa-escalada creat per Laia Minguillon, sota la direcció d’Anna Rodríguez, esparreguerina resident a París, on desenvolupa la seva carrera de coreògrafa i docent.

La present edició del LOLA –que porta el nom de l’actriu esparreguerina Lola Lizaran- arriba en un moment econòmic i social difícil, ple d’incerteses i de reivindicacions: “Enmig d’aquestes dificultats, d’aquests moments d’austeritat necessària, ens hem esforçat al màxim per no retallar la qualitat del projecte, i per aconseguir-ho ens ha calgut la complicitat de tots: creadors, actors, tècnics, companyies, entitats, comerços… i també de l’espectador”, explica l’organització. 

El festival compta amb una programació basada en la dramatúrgia contemporània catalana i en la diversitat de disciplines. En poc més d’un mes (7 octubre- 20 de novembre) es poden veure més de quinze propostes escèniques de creadors emergents, creadors consolidats, i també de grans intèrprets que aposten per la proximitat del LOLA.

Pel que fa a la dansa, a més de la coproducció de Filatge Bloc, el festival ha programat pels dies 16 i 17 de novembre a l’Escola de Música d’Esparraguera, Trans-missió de la companyia Erre que Erre. Una creació que ens parla de la identitat i la transmissió d’aquesta identitat com a llegat. Una peça que indaga en els conceptes de meme (unitat teòrica d’informació cultural que un individu pot transmetre a un altre) i d’herència cultural. Conceptes que un cop analitzats, es passen pel filtre de la pròpia història de la companyia, pel codi de la dansa i el moviment i també per una utilització creativa de la tecnologia.

Més informació: www.lola-festival.com