Actualitat

Un documental espanyol narra la lluita per mantenir viu el Ballet de Béjart

28/10/2009

La directora de cinema Arantxa Aguirre  ha introduït les càmeres als assajos del Maurice Béjart Ballet, a Lausanne, companyia que s’enfrenta a una nova estapa després de la mort del seu creador. La nova situació i la incertesa és el que mostra El esfuerzo y el ánimo (Béjart: The Show Must go on), presentat a la Setmana Internacional de Cinema de Valladolid i que s’estrenarà el 6 de novembre a Madrid, i possiblement a Barcelona, després de passar pel Japó, Alemanya i Suïssa.

El documental narra l’angoixa de Gil Roman per tirar endavant la companyia i guanyar-se el respecte dels ballarins. Per primera vegada la companyia presentarà una peça que no durà la signatura del gran coreògraf Maurice Béjart, sinó de Gil Roman, que ha pres les rendes de l’agrupació.

D’altra banda, la cinta mostra com el Maurice Béjart Ballet depèn de les subvencions de l’Ajuntament de Lausanne: “L’alcalde és com tots els polítics. Diu que el Ballet està bé, però que, bé, que de les subvencions ja en parlarem”, explica la directora del documental. Arantxa Aguirre ha treballat amb directors com Camus, Berlanga, Vega i Almodóvar, i va estudiar ballet.

Podeu veure el trailer del documental al document adjunt.