Actualitat

Un avantprojecte de llei per a la millora educativa elimina el batxillerat d’arts escèniques

03/10/2012

El passat 21 de setembre es va presentar l’avantprojecte de llei orgànica “para la Mejora de la Calidad Educativa (LOMCE)” que substituirà la LOE (Llei orgànica d’educació de 2006), que regula els ensenyaments artístics. La LOMCE eliminarà el batxillerat d’arts escèniques, música i dansa i l’integrarà en la modalitat d’Art. Aquesta modalitat integra assignatures com dibuix, i tècniques d’expressió Gráfica i plàstica, però no integra assignatures d’arts escèniques.

 Jordi Font, director de l’Institut del Teatre en declaracions a La Vanguardia assegura que aquest projecte de llei del ministerio “el que fa és escapçar: els ensenyaments artístics en surten molt perjudicats en conjunt“. A més a més, els ensenyaments artístics ja són en aquests moments “els grans absents de l’educació primària i secundària, i ara, a més, perden espai a l’únic lloc que tenien, el batxillerat”, explica Font.
 
D’altra banda, l’avantprojecte tampoc resol els problemes amb la titulació superior. Una sentència del Suprem va establir fa uns mesos que les titulacions superiors artístiques no podien denominar-se “Grau”. Segons aquest avantprojecte els conservatoris superiors artístics només poden oferir titulacions superiors, i no graus, per tant el problema segueix sense resoldre’s.
 
Des de l’APdC estem estudiant les diferents possibilitats per evitar aquest pas enrere, treballant amb plataformes autonòmiques i estatals, i ens hem sumat a la petició per evitar la suspensió del batxillerat d’arts escèniques. Llegir i sumar-se a la petició. Us anirem informant de les accions que duem a terme.