Actualitat

Ulls 2011, 5è Festival Barcelona Cultura d’arts escèniques contemporànies

15/09/2011

Aquesta tardor el teatre, la dansa, la música i la performance seran els protagonistes d’ULLS 2011, el 5è Festival Barcelona Cultura, que tindrà lloc del 5 al 9 d’octubre a diferents espais públics de la ciutat comptal, amb la Plaça de la Mercè com a epicentre. Enguany, el Festival estableix un pont cultural entre Europa i Amèrica Llatina a través d’espectacles gratuïts per a tota la família.

ULLS 2011, dirigit per Gabriela Marsal i Leila Barenboim, és un festival multidisciplinar que acull una gran varietat de propostes artístiques i vol fer arribar el llenguatge experimental a tothom a través d’espectacles moderns i innovadors. A més a més, l’àrea formativa d’ULLS 2011 inclou també classes magistrals i tallers oberts a tots els públics que giren al voltant de les arts escèniques.

La programació de dansa del festival consta de tres peces, dues de les quals són estrena al nostre país. La ballarina i coreògrafa mexicana Maira Duarte estrena De primaveras e inviernos, una peça de teatre-dansa que relata la dialèctica entre la vida i l’art. Per la seva banda, Ela Spalding, ballarina de Panamà, estrena la peça de dansa-performance Escenarios adoptados, un espectacle espontani que podria donar-se en qualsevol lloc i en qualsevol moment. Es tracta de compartir l’acte en si mateix amb l’espectador i de pura llibertat d’expressió i moviment. FInalment, la companyia dominicana de dansa contemporània Ballet Roto presenta El Viaje, una dinàmica actoral on els ballarins ofereixen una conversa sobre la seva relació personal amb la dansa tot compartint amb l’espectador el moment previ a l’entrada en escena.

Les peces es poden veure en els següents espais i horaris:

De primaveras e inviernosMaira Duarte
5 Octubre – 18:30h al Passeig de Sant Joan (amb Sant Antoni Maria Claret)
7 Octubre – 18:30h al Hall del Maremagnum (Moll d’Espanya, 5)

Escenarios adoptados Ela Spalding
6 Octubre – 17:30h a la Plaça del Rei
7 Octubre – 17:30h al Hall del Maremagnum (Moll d’Espanya, 5)
8 Octubre – 18:00h al Centre Arts Santa Mònica (Santa Mònica, 7)

El ViajeBallet Roto
9 Octubre – 20:00h a l’Espai Món (Nou de Sant Francesc, 20)

Per a més informació i consultar la programació complerta, visiteu la web www.ulls.org