Actualitat

Trobada amb el coreògraf Wim Vandekeybus a l’IT

11/05/2009

El Conservatori Superior de Dansa de l’institut del Teatre organitza una trobada amb el coreògraf Wim Vandekeybus. Es durà a terme el proper divendres 15 de maig a les 13 hores a l’Auditori de l’Institut.

El director, coreògraf, actor i fotògraf, Wim Vandekeybus neix el 30 de juny de 1963 a Lier (Bèlgica). El 1986 s’instal·la a Madrid durant uns mesos amb un grup de ballarins joves i sense experiència, amb els quals crea la seva primera obra i funda la companyia Última Vez. Al juny de 1987 s’estrena What the Body Does Not Remember al Toneelschuur de Haarlem (Països Baixos), amb música de Thierry De Mey i Peter Vermeersch. Tot i que inicialment l’obra va ser rebuda amb escepticisme, aviat es va presentar en escenaris de renom internacional. El 1988, Wim Vandekeybus rep el Bessie Award de Nova York per “la confrontació brutal entre dansa i música: el paisatge perillós i combatiu de What the Body Does Not Remember”.

Des que va fundar la seva companyia, Wim Vandekeybus ha creat més de vint espectacles i ha realitzat gairebé la mateixa quantitat de pel·lícules i produccions de vídeo. Des de la seva primera representació, la música ha estat un estímul important en la seva obra. Ha encarregat composicions a Peter Vermeersch, Thierry De Mey, David Byrne, Marc Ribot, Charo Calvo, Eavesdropper i David Eugene Edwards, entre d’altres.

El Mercat  de les Flors ha seguit d’a prop la trajectòria d’aquest enorme artista acollint al llarg dels anys algunes de les seves obres: What the Body Does Not Remember (1988), Le Poids de la Main (1990), 7 for a Secret never to be told (dins el Festival Grec, 1997), In Spite of Wishing and Wanting (dins el Festival Grec, 1999), Blush (2005) i Spiegel (2007). Per primera vegada i per a la creació de nieuwZwart la companyia ha estat resident al Mercat durant una setmana després d’haver començat els assajos a Brussel·les d’aquesta estrena mundial el propassat mes de gener. Enguant està presentant aquesta peça i amb motiu d ela seva estada a Barcelona, s’ha organitzat aquesta trobada oberta a tothom.