Actualitat

Tret de sortida dels festivals de dansa per a l’estiu 2023

09/06/2023

A partir d’aquest mes i fins a mitjans d’agost podreu gaudir d’alguns dels principals festivals de dansa de Catalunya. No us perdeu cap de les seves programacions!

Totes les persones associades o amb el carnet d’Amics/gues de la Dansa compten amb descomptes especials. Els trobareu en el comunicat que heu rebut al vostre correu electrònic.


Deltebre Dansa

Del 3 al 16 de juliol

10% de descompte

Després de 17 anys en escena, el Festival Deltebre Dansa s’ha convertit en un referent internacional de la dansa, el circ i les arts escèniques. Milers de persones i centenars d’artistes d’arreu del món es reuneixen al Parc Natural del Delta de l’Ebre, a 2 hores de Barcelona, per viure una experiència particular, avantguardista, multicultural i d’alta qualitat artística i humana.


Grec Festival

Del 29 de juny al 13 d’agost

50% de descompte

Un centenar de propostes formen la programació del Grec 2023 Festival de Barcelona. Dins la llista de noms destacats de la dansa tindrem Sasha Waltz, Damien Jalet, Aina Alegre, La Veronal, Rocío Molina, Yinka Esi Graves, les propostes renovadores del festival Desvarío de Nou Barris o el vint-i-cinc aniversari d’IT Dansa (Celebració) o bé, en aquest a La Caldera, el seixanta aniversari en dansa d’una coreògrafa veterana: Montse Colomé (Celebration. Un ball parlat). També dins la programació de dansa i dins del Grec Ciutat, Sol Picó, Encarna Sánchez i Natsuki omplen el Born Centre de Cultura i Memòria amb la versió site-specific de Titanas creada per al recinte i que, al Recinte Modernista de l’Hospital de Sant Pau, tindreu una coreògrafa internacional, Marina Mascarell, trencant fronteres entre el públic i l’Orfeó Català al Rèquiem de la Llum.


Per Amor a l’Hart

Del 29 de juny a l’1 de juliol

Gratuït

Arriben un any més les arts escèniques als carrers de L’Hospitalet. El Festival d’Arts de Carrer Per Amor a L’Hart torna a la programació d’estiu, dins del Summer Experience, amb un espai de trobada, exhibició i intercanvi per a creadores, professionals i públic en general. El Festival torna a obrir-se a la ciutat de L’Hospitalet amb la diversificació dels seus espais d’actuació al barri del Centre. L’espai central continuarà sent el parc de la Remunta, però també torna a la plaça de l’Ajuntament amb la inauguració del Festival, als jardins de la Biblioteca de Can Sumarro i a la plaça de Lluís Companys i Jover.


Figueres es mou

Del 27 de juny al 2 de juliol

Gairebé tot gratuït

Figueres es MOU celebra aquest any la seva desena edició consolidat com un dels festivals de dansa contemporània més importants del país. Per celebrar-ho, han preparat una programació molt especial que tindrà lloc del 27 de juny al 2 de juliol, amb vint-i-dos espectacles de dansa al carrer i altres activitats, gairebé totes gratuïtes.


Dansàneu

Del 21 al 30 de juliol

30% de descompte per 3 espectacles de dansa

Guanyador del Premi Nacional de Cultura 2021, Dansàneu posa en valor la riquesa patrimonial i natural de les Valls d’Àneu i la marida amb una proposta cultural diversa que es vertebra a partir de la dansa i de la música d’alta qualitat i mescla les propostes més contemporànies i l’incentiu a la nova creació amb la cultura d’arrel. El 30% de descompte s’aplica a 3 espectacles de dansa: Dànae recorda, Los Perros i Queralt Lahoz (inclou dansa). El codi el teniu al vostre mail. La resta d’espectacles de dansa són gratuïts.


Girona en moviment

Del 13 al 16 de juliol

Festival benèfic

Girona en Moviment és un festival benèfic de dansa que es celebra a la ciutat de Girona. L’aposta per apropar l’art de la dansa i els ballarins catalans de renom a la província de Girona es complementa amb la voluntat de recaptar fons per a la lluita contra el càncer. El festival acull ballarins, mestres i artistes de renom internacional que venen desinteressadament a la ciutat a ballar per una bona causa.


Festival Z

Del 6 al 9 de juliol

De 0 a 12 euros

Torna el Festival Z del 6 al 9 de juliol de 2023 a Girona i Salt més compromés que mai en l’acompanyament, el mentoratge i l’impuls a creadores escèniques joves. En aquesta edició, el festival treballarà sota el lema Unicorns a la vista! per celebrar, reivindicar i visibilitzar la pluralitat i diversitat que existeix en el món de les arts escèniques amb dos cercles de debat i reflexió amb aquests temes com a protagonistes. La programació escènica del Festival Z 2023 acollirà 17 projectes molt diversos: 7 espectacles, 4 creacions en procés i 6 embrions escènics.


Danseu Festival

Agost

Gratuït

Torna a Les Piles el festival de dansa i arts del moviment en context rural. Espectacles, suport a la creació, residències artístiques, formació professional de dansa i arts del moviment, tallers, activitats i projectes comunitaris. Aviat en coneixerem la programació!


Eix Festival

Del 3 al 9 d’agost

10% de descompte

Els socis i sòcies de l’APdC disposen d’un 10% de descompte (ensenyant el carnet)  per a tots els espectacles de la programació de l’EIX Festival, una trobada a nivell internacional, que pretén impulsar el moviment de la dansa improvisació. Un espai de tallers, jams, performances, recerca, on compartir i crear experiències. L’EIX Festival està organitzat per As d’Arts, Associació d’Artistes Performatius de Cardedeu.