Actualitat

“Transmissió contínua”, la nova temporada del Mercat de les Flors

23/06/2017

Transmissió contínua“, és el mantra de la nova temporada del Mercat de les Flors. I per dues grans raons: Primer, perquè es tracta d’una temporada de traspàs, ja que Margarit agafa el relleu de Casadesús, nou director del Grec, qui firma la programació del Mercat en un 80%. Però tansmissió, també, pel significat que té en la dansa, que transmet la informació de manera única, de cos a cos, “fent-la directa, humana i intuïtiva”.

Segons Margarit, el programa d’enguany posa èmfasi en les diferents maneres en què el Mercat transmet la dansa de forma contínua. Un exemple és la presentació de Rosas danst Rosas, 32 anys després de la seva primera presentació a Barcelona el 1985 i que ha incluenciat moltes generacions d’artistes fins a l’actualitat.  “Hem volgut  emfatitzar aquest viatge a través dels seus creadors, mostrant en la programació el teixit de relacions d’artistes de diferents generacions que en algun moment s’han creuat, han après a els uns dels altres, han compartit creació o contrastat coneixements, estils, estètiques…”.

L’altre pilar de la transmissió és la creació de nous públics, que el Mercat treballa, sobretot, a través dels projectes educatius, on nens de totes les edats tenen el “plaer de descobrir la dansa ballant, compartint-la, mirant, parlant i escoltant amb el cos”.

La programació de la temporada s’estructura en itineraris “inesperats i imprescindibles”, en paraules de Margarit, que funcionen com una constal·lació d’eixos temàtics que inclouen conceptes latents en la societat, com el gènere o la identitat. Són:

Partitures, on  8 espectacles converteixen la música en el centre del muntatge. Salva Sanchís hi serà per partida doble i l’acompanyen en aquest itinerari Anne Teresa de Keersmaeker, Maria Campos, Thomas Hauert, Rosas o Olivier Dubois. 

Diàlegs: on els seus continguts dialoguen o es presenten com un diàleg, ja sigui entre artistes o entre conceptes, cultures o entre passat i present. En aquest itinerari hi trobem la primera Producció Nacional de Dansa, firmada per Roser López i Thomas Noone, que és l’espectacle inaugural de la temporada. Els altres espectacles van firmats per Ramon Balagué i Sònia Gómez, Olga Pericet i Sol Picó.

Narratives: amb propostesde Lali Ayguadé, Ola Maciejewska, Cullbert Ballet, Marina Mascarell i Pep Ramis i Mal Pelo.

Increïbles: l’espai pel circ, amb 4 espectacles d’aquí i de fora que no deixaran indiferent a ningú. Són muntatges d’Eia, Baró d’Evel Cirk cie., Roberto Magro i PSirC.

Talla única: l’espai per al públic familiar, apte per a tots. Serà el torn d’Àngels Margarit i Cia Mudances;  de Thomas Hauert, d’Albert Quesada i de la Companyia Vero Cendoya.