Actualitat

Tot Dansa 2015, Terceres jornades joves de creació artística

02/06/2015

TOT DANSA és un projecte educatiu dins el marc de les TERCERES JORNADES JOVES DE CREACIÓ ARTÍSTICA, que impulsen conjuntament l’Institut d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona, el Mercat de les Flors i l’Institut del Teatre. Enguany participen en el projecte l’alumnat i el professorat de 6 instituts de Barcelona. També recuperen la col·laboració de les escoles municipals de música.

L’espectacle que es presentarà el 3 de juny (11h / 18h), fruit del projecte i dirigit pel coreògraf Álvaro de la Peña, ha estat creat a través de mesos d’esforç, disciplina i entusiasme per part de totes les persones implicades.

TOT DANSA és un projecte educatiu que té com a objectiu principal fomentar i donar a conèixer la dansa contemporània com a eina formativa i educativa. Va dirigit a l’alumnat dels centres públics d’ensenyament secundari i de batxillerat de la ciutat de Barcelona. TOT DANSA proposa una experiència vital i humana mitjançant la pràctica artística. Els valors que es desprenen de la dansa donen l’excusa perfecta perquè el professorat acompanyi l’alumnat en la necessària desinhibició del moviment, controli la gestualitat dins d’un espai determinat i generi un treball de creació que requereix el compromís de tothom.

Des de principis d’any, el professorat de diferents centres i amb especialitats curriculars diverses, guiats pel coreògraf principal i el seu equip col·laborador, ha acompanyat al grup d’alumnat implicat en un procés de formació i de creació que els ha permès endinsar-se en el coneixement i la pràctica del moviment, en definitiva en el món de la dansa. El professorat rep una formació especialitzada a l’Institut del Teatre; que transmet i guia el viatge amb l’alumnat que participa en el projecte, en els mateixos centres educatius.

Més informació