Actualitat

Tornen les Simbiosis artístiques: diàlegs escènics entre disciplines (només 12 places!)

15/02/2018

Després de l’èxit de la primera edició, L’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya i l’Associació de Professionals de la Dansa de la Comunitat Valenciana organitzen les segones Simbiosis artístiques, diàlegs escènics per a dotar d’eines de construcció artística els professionals de la dansa, a través d’ altres disciplines: teatre, música, circ i audiovisuals. 4 tallers (11, 12, 25 i 26 de maig), que es duran a terme paral·lelament a Barcelona i València, i 24 participants (12 per comunitat).

Estructura de la proposta

Consta de quatre trobades formatives amb professionals de les diferents disciplines artístiques. Quatre jornades teòrico-pràctiques, en format networking.

Es creen dos grups de treball: un a Barcelona (a La Caldera les Corts) i l’altre a València.
Horari de les trobades: d’11 a 14 h i de 15 a 17 h.

Propostes docents i dates dels tallers a Barcelona

DANSA/AUDIOVISUALS: KònicLab.  11 de maig
El cos experimentant una segona pell d’imatge i so

La dansa, en simbiosi amb els llenguatges audiovisuals crea múltiples formes d’expressió i comunicació ballada. Aquesta sessió oferirà eines i coneixements per descobrir algunes de les possibilitats de la hibridació entre la dansa i els nous mitjans. Al llarg de la sessió analitzarem alguns exemples d’interès i realitzarem una sessió pràctica basada en l’ús de càmeres i videoprojeccions. (Dansa per a la càmera i micromapping). Utilitzarem eines accessibles com les càmeres dels nostres smartphones i projecció sobre elements/cossos. No es requereixen coneixements previs, però sí ganes d’experimentar. Encara que no sigui imprescindible, es poden portar smartphones + laptops.

DANSA/MÚSICA: Agustí Fernández. 12 de maig
Polifonia creativa

La música té la capacitat de despertar en les persones sentiments de diversa índole, experimentant reaccions d’alegria, malenconia, tensió, relaxació, etc. Aquesta mateixa circumstància ocorre en el ballarí, produint-li una enorme acció emotiva que l’impulsa a expressar-se a travésn dels seus moviments. La música i la dansa són dues disciplines que necessiten tenir alguna cosa a comunicar per a poder crear o interpretar, i el ballarí utilitza la música com a mitjà per fer fluir els seus sentiments i comunicar-se. Els escenaris i les possibilitats d’unió són infinites. Ens disposem a explorar el llenguatge musical per a poder arribar a la creació d’una escriptura coreogràfica des de la diversitat i la polifonia creativa.

DANSA/CIRC: Patricia Pardo. 25 de maig
Expressivitat i recursos d’escriptura

Introduïrem i practicarem l’expressivitat clown clàssica i circense, l’emoció en la mirada i l’emoció corporal. També, a través del descobriment d’alguns recursos del llenguatge, s’escriuran minitextos dramàtics que impulsaran a la creació escènica.

DANSA/TEATRE: Eva Zapico. 26 de maig
Dramatúrgia de la imatge. El cos com a icona

Investigarem al voltant dels processos que activen els mecanismes de narració i que converteixen un material inicial en seqüència dramàtica. Volem activar en l’intèrpret la seva pròpia veu creativa. Què vull explicar? Per què? Sessió dedicada la composició d’una partitura escènica d’accions, gestos i paraules; anàlisis de la pausa, el ritme i els seus significats; la velocitat com a element narratiu.

Trobada creativa a Vila-Real. 8 de juny de 2017

Després d’aquestes 4 sessions, els participants dels dos grups (BCN i València) es trobaran al Festival Vila-real en Dansa, el divendres 8 de juny, amb l’objectiu de posar en pràctica els continguts de la formació i crear opinions artístiques, a partir del  coneixement adquirit.

Programa del 8 de juny:
·       10 h a 13 h: Formació Música/Audiovisuals amb Agustí Fernández i KònicLab.
·       13 h a 15 h: Dinar
·       15 h a 18 h: Formació Circ/Dramatúrgia amb Patrícia Pardo i Eva Zapico.

*La participació a Vila-real és opcional.
 
A Barcelona, les sessions tindran lloc a La Caldera Les Corts. C/ Eugeni d’Ors, 12

PREU:

·       Socis APdC i APDCV : 100 euros per als 4 tallers.
·       No socis : 200 euros.
(Els participants que vagin a Vila-real s’hauran de fer càrrec del viatge i del dinar. La participació a Vila-real és opcional).


Més informació i INSCRIPCIONS AQUÍ