Actualitat

Toni Mira, Premi Ciutat de Barcelona 2009

29/01/2010

El coreògraf i expresident de l’APdC, Toni Mira, ha rebut el Premi Ciutat de Barelona 2009 en la categoria de dansa. El jurat d’aquesta categoria, format per Francesc Casadesús (president), Joaquim Noguero, Toni Cots, Alícia Pérez-Cabrero i Catherine Allard ha atorgat, per unanimitat, el premi a aquest creador  “pel seu ampli treball educatiu i per la implicació com a creador en l’ampliació de les fronteres de la dansa en l’àmbit social, que s’ha concretat en els tallers realitzats i presentats el 2009 a Can Brians i Wad Ras, reflex d’una trajectòria professional de compromís amb la dansa“.
 
Toni Mira estudià fins a cinquè curs d’Arquitectura a l’E.T.S.A.B i es gruaduà en Dansa Contemporània per l’Institut del Teatre de Barcelona. Desde 1987 és director i coreògraf de la companyia de dansa Nats Nus amb la que ha creat més de quinze espectacles que s´han representat a festivals de dansa i teatre de més de vint països dels cinc continents. També ha coreografiat per a nombroses companyies de dansa europees i en diverses obres teatrals i musicals de la nostre ciutat. Coreògraf associat del Dance House Millenium Center (Cardiff). Soci fundador i membre actiu del Centre de Creació La Caldera (Barcelona). Ha estat també president de l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya.

En la vessant pedagògica, ha dut a terme un projecte durant 3 anys per a introduir la dansa a les escoles públiques de Sant Cugat, havent treballat amb més de 1500 nens, d’entre 9 i 11 anys. D’altra banda, també ha treballat en la vessant més social de la dansa, en un projecte de videodansa a la presó de dones de Wad Ras, i al 2009 va dirigir un espectacle de dansa contemporània a Can Brians interpretat per quatre ballarines professionals i quatre recluses. Els objectius d’aquest projecte eren millorar aspectes com el desenvolupament personal, la cohesió i la inclusió social i la regeneració social de caràcter comunitari.