Actualitat

Toni Mira dirigeix un espectacle amb internes de Can Brians

06/08/2009

El corògraf Toni Mira està dirigint un espectacle de dansa contemporània amb internes de Can Brians que es podrà veure el proper 10 de setembre a les 21 hores al vestíbul del CaixaForum. L’espectacle, que comptarà amb 4 ballarines professionals i 4 recluses, s’emmarca en el programa d’activitats culturals d’impacte social de la Fundació ‘la Caixa’ que té la voluntat de promoure i potenciar l’ús de l’art i la cultura amb l’objectiu d’incidir en problemàtiques de caràcter social. 

El programa s’articula a partir d’activitats culturals de qualsevol disciplina artística liderades per un artista on participin de manera activa, i principalment intervenint en el procés creatiu, col·lectius socialment fràgils amb l’objectiu de millorar aspectes com el desenvolupament personal, la cohesió i la inclusió social, i la regeneració social de caràcter comunitari.

Mira ja va participar fa uns mesos en un projecte de videodansa impulsat per l’Associació Finmatun al centre penitenciari de dones de Wad-Ras, projecte que també va recolzar l’Obra social de la Fundació ‘la Caixa’. “Vam fer dues sessions setmanals de dansa amb l’objectiu final de produir una videodansa per presentar en un homenatge a Oteiza, al País Basc”, explica l’expresident de l’APdC. “Em deien que aquestes classes eren l’únic moment en què se sentien bé de debò. La Dansa ajuda a conèixer millor el cos i les emocions, i això és sempre útil, especialment per a qui, per la manca de llibertat, té alterades aquestes emocions”, conclou el creador.

Veure vídeo del projecte de videodansa a Wad-Ras.