Actualitat

TNT Dansa omple els carrers de Terrassa de moviment

17/09/2008

Festival Internacional de Dansa de Terrassa ’08TNT Dansa, de l’1 al 5 d’octubre, omple els carrers de Terrassa de moviment

La sisena edició del Festival Internacional de Dansa de Terrassa tornarà a omplir de l’1 al 5 d’octubre els diferents carrers i espais de Terrassa. El festival estrena nom: TNT Dansa, que significa Terrassa eN movimenT. Aquest canvi de nomenclatura respon a una voluntat primera de cercar i abolir els límits cada cop més difusos entre la dansa i els altres gèneres escènics d’avui per convertir-se en un futur en una plataforma de noves tendències vinculades al moviment.

Catalunya té un potencial enorme en l’àmbit de les arts del moviment, on l’alta capacitat creativa esdevé el millor dels seus actius. Terrassa esdevindrà entre l’1 i el 5 d’octubre un aparador de companyies i produccions que fan del moviment la seva màxima forma d’expressió.

La primera edició de la nova etapa del Festival vol mostrar una gran diversitat d’espectacles relacionats amb el moviment amb propostes com Brickland de la companyia Constanza Macras-DorkyPark –que obrirà el festival- i Ekoodom de la companyia d’Israel, Kibbutz Dance Company.

L’espectador també pot gaudir de propostes de carrer que ompliran diferents indrets de la ciutat, especialment durant el cap de setmana. Blanca Arrieta, Nicole Seiler o loscorderos.sc són algunes de les companyies de la sisena edició.

A banda de la programació artística, el TNT Dansa potenciarà també activitats adreçades a la divulgació, la reflexió, el debat i la interacció de les arts del moviment. Entre d’altres propostes s’impartirà un curs d’improvisació a càrrec del coreògraf i ballarí català Roberto Olivan i una Masterclass amb la Juschka Weigel. Hi haurà una xerrada sobre la relació entre la dansa i l’arquitectura i es mantindrà la proposta de vídeodansa encetada ja en d’altres edicions del Festival que enguany comptarà amb la col·laboració de l’ESCAC.

El festival suma també en aquesta ocasió nous espais i nous aliats. És el cas del Centre Cultural d’Obra Social Caixa Terrassa que esdevé, per primer cop, un dels seus escenaris principals.

En el marc del Centre d’Arts Escèniques de Terrassa (CAET) i, amb una mateixa voluntat d’apropar-se a la ciutat i estendre’s també arreu del territori, el TNT Dansa s’obre a noves complicitats que el nodreixin i potenciïn preguntes. La xarxa de biblioteques de Terrassa, les escoles de dansa de la ciutat que participaran en una gran rua inaugural, el Mercat de les Flors que se suma amb la coproducció Sweet
& Tender i el Patronat Municipal d’Educació de Terrassa (PAME) són alguns dels col·laboradors d’aquest any.

El TNT Dansa s’incorpora al projecte del CAET, amb la direcció artística de Pep Pla i l’assessorament de
Cèsar Compte (periodista i programador), Jordi Fondevila (gestor cultural, director i dramaturg) i Carles Salas (ballarí, coreògraf i pedagog).

La sisena edició del Festival Internacional de Dansa de Terrasa dóna un pes destacat a les dones coreògrafes, que protagonitzaran bona part dels espectacles programats. Constanza Macras i la seva companyia DorkyPark serà l’encarregada d’inaugurar el festival TNT Dansa la nit de l’ 1 d’octubre al Teatre Alegria de Terrassa. La companyia alemanya, que actua per primera vegada a Barcelona, estrena a l’Estat espanyol l’espectacle Brickland: una metàfora sobre la tendència humana a crear guetos i sobre l’accelerat augment dels barris urbans.

També podrem gaudir de Juschka Weigel i la seva companyia InThisSection, que presentaran un
dels seus millors treballs: Frequency-I. Nicole Seiler estrenarà a l’Estat espanyol el seu espectacle Ningyo així com la companyia anglesa Lost Dog, estrenarà Hungry Ghosts.

El TNT Dansa recull els fruits del Tensdansa, certamen que va aconseguir de ple formar part de l’oferta cultural de la ciutat i del país i esdevenir una cita per a tot tipus de públic, per als professionals nacionals i internacionals, per als agents del sector i  per als mitjans de comunicació. L’Ajuntament de Terrassa i la Generalitat de Catalunya, com a institucions impulsores de Tensdansa, agraeixen a qui ha estat la seva directora, Àngels Margarit, i a tot el seu equip el talent i esforç abocat en el Festival.

Inaugurant una nova etapa, TNT Dansa.