Actualitat

Teresa Alvés ens deixa després de tota una vida dedicada a la dansa

23/02/2016

El passat 14 de febrer ens va deixar Teresa Alvés a l’edat de 52 anys. Ballarina, coreògrafa, professora i directora artística que va néixer a Barcelona i es va especialitzar en dansa barroca francesa. Filla d’una pianista es va iniciar precoçment en la música clàssica al Conservatori Superior de Música de Barcelona i va estudiar dansa clàssica a l’escola Joan Magrinyà. El 1982 descobreix la dansa barroca francesa al Festival de Sablésur-Sarthe i es muda a París per especialitzar-se en aquest estil de dansa que es ballava a la cort francesa del s.XVII i principis del s. XVIII.

A la ciutat de les llums, el 1993, passa a formar part de la companyia Eclat des Muses (amb Christine Bayle, Irène Ginger i Cecília GracioMoura) i la companyia Ris et Danceries (Françoise Derriau, Béatrice Massin i Anna Yepes). A Espanya col·labora amb la companyia de dansa espanyola Esquivel, dirigida per Maria José Ruiz Mayordomo.

El 1994 obté el títol de professora de dansa clàssica del Ministeri de Cultura Francés i imparteix classes regulars a París. A Barcelona col·labora amb diferents escoles, entre elles: Artmúsic, IPM Llongueres, Casa Elizalde, ICE Universitat de Barcelona i els Conservatoris de Música de Girona i Terrassa. També participà en els festivals de música antiga d’Arsèguel, Solsona, Sant Martí Vell i Les Trobadories d’en Guillem de Berguedà.

El 2007 fundà la companyia Barroc Ballet i creà l’espectacle La Danserie de l’Arxiduc per al Festival de Torroella de Montgrí. Va comptar amb la direcció de Josep Lluís Guardiola i la col·laboració de l’acadèmia barroca Vespres d’Arnadí. Des de llavors i fins als seus últims dies, s’entregà a la direcció de la Barroc Ballet.