Actualitat

Tens un minut per a lluitar per la dansa? Recollida de vídeo-firmes perquè TVE programi dansa en horari familiar

05/11/2018

A mitjan 2008, el projecte Invasión Danza va iniciar una recollida de vídeo-signatures sol·licitant que la televisió pública espanyola programés dansa en horari familiar.

Després de recollir 215 vídeo-signatures, la idea es va abandonar per la dificultat que en aquell temps hi havia per gravar el vídeo i remetre-ho als organitzadors. Actualment, i amb el consentiment d’Invasión Danza, eter.com reprèn la iniciativa, aprofitant que, amb les noves tecnologies, ara qualsevol pot gravar un vídeo de qualitat amb el seu telèfon mòbil i enviar-lo, mitjançant correu electrònic, Dropbox, WeTransfer, etc, sense molta dificultat.


El comunicat


A ETER.COM continuem amb la nostra campanya per captar nou públic i reivindicativa d’espais per a la dansa. I ho fem reivindicant per a la Dansa un espai digne a les nostres televisions públiques.

Demanem un programa cultural dedicat a la dansa que tingui una periodicitat, almenys, setmanal.

Perquè aquest programa compleixi efectivament la seva missió, s’ha d’emetre en un horari familiar. Un horari durant el qual grans i petits puguin veure-ho junts. Un horari de tarda nit.

No tenim res contra els reality shows de dansa que es programen en algunes televisions. Al contrari, considerem que fan una interessant tasca de captació de noves vocacions, però el que demanem és un programa de difusió cultural, didàctic, crític, plural, informatiu, formatiu…

Un programa que inclogui entrevistes, reportatges, notícies, crítiques, noves tendències… Un programa plural que reculli des de la dansa clàssica a la performance.

En suma, un programa que afavoreixi la difusió de la dansa, que faciliti el seu coneixement i que contribueixi a la creació de nou públic.

Si esteu d’acord amb la nostra petició i voleu recolzar-la amb la vostra signatura, n’hi haurà prou que ens envieu un vídeo de suport a we000@eter.com

Instruccions
Per poder comptabilitzar els suports, necessitem que cada suport sigui individual, és a dir, una sola persona per vídeo.Amb molt poques paraules en tindrem prou. ex .:

“Hola em dic [el vostre nom i cognom] sóc [ballarí, coreògraf, aficionat, públic de dansa, periodista, forner …] i vull que a la nostra televisió pública es programi dansa en horari familiar.”

Adjunta un fitxer TXT amb dades: El teu “nom i cognom” i el teu “sóc”.

Un vídeo d’uns trenta segons no hauria d’ocupar més de 2 megues. Si no pots editar el teu vídeo i ocupa més, pots enviar-lo a través d’Dropbox o WeTransfer.

Gravar aquest vídeo, que ha de durar pocs segons, no us portarà més d’un minut. Tens un minut per a lluitar per la dansa?

Data límit: 21/12/18