Actualitat

T’autoprodueixes? “Mi Otro Trabajo” és el teu logo!

19/02/2009

El coreògraf Aimar Pérez ha creat una logo-performance sota el nom Mi Otro Trabajo/ My Other Work per a artistes que s’estan autoproduint. “No estava rebent cap subvenció i a més estava invertint molts diners, que guanyava donant classes o actuant, en altres projectes, i vaig decidir començar a donar visibilitat a la precarietat en la qual els artistes estem treballant“, explica.

Després de parlar-ho amb uns amics va sorgir la idea de “això està produït pel meu altre treball”, i com hi ha aquesta “logomania del Departament de Cultura, de Ministerio, etc., vaig dir: jo també sóc el meu logo i la meva productora i vaig decidir fer un logo que qualsevol artista que treballi sota aquestes condicions pot utilitzar“, afegeix.

Aconseguir el logo és molt senzill, el ballarí ha creat un blog en castella i un en anglès on es pot descarregar i sol·licitar a través d’email, i on es dóna visibilitat a aquells artistes que s’estan autoproduint, “és una manera de donar visibilitat i posar-li valor al treball que estàs fent“, comenta. Pérez, a més, ha decidit utilitzar en comptes del copyright, el copyleft, “perquè significa compartir, i pots arribar molt més lluny, i en comptes de tenir la “c” de copyright, dins del cercle, hi ha les inicials de la persona que ha posat els diners, així també dones visibilitat a quanta gent ha estat posant diners en un projecte”, comenta.

És el propi Aimar Pérez qui dissenya el logo, a mà, com a símbol de la precarietat, i el que va variant són les inicials de la gent que hi participa, en el cas de la imatge que acompanya aquest text, hi apareixen les inicials d’Aimar Pérez Galí (APG).

Poc a poc van adherint-se nous projectes a la iniciativa, “l’interés de Mi Otro Trabajo és que el pot utilitzar qualsevol artista del món”, explica. “A mi el que em faria més il·lusió és que aquest logo s’escampés per tot el món. Dic que és una logo-performance perquè en el fons el logo és com la performance més petita que et pots trobar en aquests moments, i te’ls acabes trobant per tot arreu”

Pérez assegura ser conscient de que és una alternativa “una mica radical”, donat que es tracta de posar un mirall a la situació actual i dir: “senyors les institucions no estan subvencionant tots els projectes, hi molts artistes que estem sent autoproduïts. El que estem fent és, d’una forma molt creativa i divertida, donar visibilitat a una realitat”, conclou.

+ info a:  http://miotrotrabajo.wordpress.com/

http://myotherwork.wordpress.com/