Actualitat

Taules salarials i resum de la xerrada sobre les condicions laborals del sector

03/11/2010

L’APdC va organitzar el passat divendres 15 d’octubre a La Caldera, una xerrada-debat sobre l’estat actual de les condicions laborals del sector de la dansa després de la suspensió del Pacte laboral. A la trobada, oberta a tothom, Xavier Martínez (membre de la junta de l’APdC) i Tracy Sirés (gerent de l’APdC) van explicar les dificultats en el procés de negociació amb l’Associació de Companyies Professionals de Dansa de Catalunya i els motius de la suspensió del pacte, i va expressar la seva voluntat de, en un futur, reprendre les negociacions. Rosa Pino, de la junta de l’Associació de companyies va explicar la precarietat que viuen les companyies de dansa i també va explicar la voluntat de la seva associació a reprendre negociacions en un futur.

Taules salarials

Davant la nova situació, l’APdC va publicar fa uns mesos un document amb les taules salarials, perquè serveixin de referència, que trobareu a peu de notícia. Si voleu consultar la taula salarial cal que ens envieu un e-mail a gestio@dansacat.org.

A banda d’aquestes taules estem treballant en un document consensuat per 5 associacions de professionals de la dansa a nivell estatal, en què s’acordaran les taules salarials mínimes així com altres recomanacions que creiem clau pel sector. L’APdC també està duent a terme un estudi sobre les condicions laborals del sector, del que s’espera recopilar una informació clau tant per a la diagnosi com per a la proposta de mesures per a millorar la situació laboral del sector. D’altra banda, hem passat a formar part de la recent creada sindicArt, aliança estratègica a nivell sindical i laboral dels sindicats que conformem les arts escèniques a Catalunya.