Actualitat

Tàrrega es transforma per acollir la seva 35a Fira

08/09/2015

La capital de l’Urgell es transforma per donar la benvinguda a 248 actuacions que dialogaran amb els seus carrers els propers dies. Dijous que ve, 10 de setembre a les 22 h, s’inaugurarà la 35a edició de la Fira. En total, la ciutat preveu l’acollida de 150.000 persones.

Un total de 441 artistes de 54 companyies oferiran, durant quatre dies, 248 passis dels seus espectacles -131 dels quals són gratuïts i 117 més són de pagament-. 14 espectacles són internacionals, i procedeixen de 7 països diferents: Estat Espanyol, França, Itàlia, Regne Unit, Mèxic, Argentina i els Estats Units. 28 companyies són catalanes, i 12 que provenen de la resta de l’Estat. En total, s’habilitaran per la fira 25 espais d’actuació, que es tradueixen en 35.000 m² d’ocupació escènica, i 80.000 m² d’ocupació d’espais i serveis.

Pel que fa a les xifres professionals, la Fira ja ha superat a hores d’ara el nombre d’acreditats de l’any passat, ja que comptava a 3 de setembre amb 796 professionals de 489 entitats.

Programació de dansa

Pel que fa a la dansa es podrà veure ‘Caída libre’ de Sharon Fridman, ‘ETM: the initial Approach’ de Dorrance Dance, ‘Hands Down’ de la Company Chameleon, ‘Los cuerpos’ de Cortez – Fontán, ‘Urban nation’ amb Ousmane Omari, Dani Pannulo, i Ephrat Asherie Dance.

Pel que fa a la dansa-teatre, es podrà veure ‘A.U.R.A’ d’Abast Elàstic, ‘Bàlsam de tigressa’  amb alumnes del CSD de l’institut del Teatre, i ‘El show del espectador’ d’Ertza. En el territori de la dansa-circ el festival ha programat ‘Frantic’ d’Acrojou, i ‘Iter’ de Serena Vione.

Veure tota la programació