Actualitat

Tàrrega dedica l’agenda cultural de febrer a la Dansa Contemporània

10/02/2011

Aquest mes de febrer la temporada d’arts escèniques de la ciutat de Tàrrega finalitzarà amb un cicle dedicat a la dansa contemporània catalana titulat FebrerEnDansa.

El Teatre Ateneu de Tàrrega acollirà dalt de l’escenari els darrers muntatges de les companyies Gelabert Azzopardi i IT Dansa, aquest últim sota la direcció de Catherine Allard. La capital de l’Urgell vol potenciar així la dansa i fer-la arribar a un públic més ampli, és per això que el preu de les entrades s’ha establert en 10 euros. I també es pot adquirir un abonament per als dos espectacles a 12 euros.

Obre el cicle, el proper dissabte dia 12, la companyia de Cesc Gelabert i Lydia Azzopardi que presenta una particular iniciativa d’interacció amb els espectadors de totes les edats i condició: Un dia amb el públic. La proposta vol apropar i donar a conèixer l’art de la dansa a tothom, tant de forma visual com emocional; i és per això que compta amb dues parts diferenciades. La primera, a les 7 de la tarda, consta d’una classe magistral que Cesc Gelabert impartirà al mateix escenari de l’Ateneu a un públic no professional. Les places són limitades i cal inscripció prèvia a la Casa de Cultura. Després, a les 10 de la nit, tindrà lloc la funció amb fragments coreogràfics del repertori de la companyia, selecció que recollirà peticions del públic.

El dia 26 a les 10 de la nit continuarà el cicle FebrerEnDansa amb Tres coreografies d’IT Dansa. Es tracta d’un projecte de l’Institut del Teatre de Barcelona dirigit per Catherine Allard, formada al Nederlands Dans Theater i a la Compañía Nacional de Danza. La jove companyia interpretarà tres creacions de Rafael Bonachela, Styn Celis i Alexander Ekman que redefineixen els codis expressius de la dansa moderna. Amb una quinzena de ballarins en escena, l’IT Dansa ha aconseguit un important reconeixement de la crítica i el públic.