Actualitat

Tàpies col·laborarà amb Cunningham al Mercat de les Flors

21/07/2009

Merce Cunningham (Washington, 1919) i à Antoni Tàpies (Barcelona, 1923), uniran per primera vegada els seus talents per a una creació que s’estrenarà al Mercat de les Flors al mes de novembre . L’espectacle -que encara no té títol-, comptarà també amb la col·laboració de l’artista Eulàlia Valldosera i de músics locals, com Agustí Fernández (pianista i compositor) i Liba Villavecchia (saxofonista).

Cunningham ha col·laborat amb artistes com Robert Rauschenberg, Frank Stella o Andy Warhol, de manera que ja està acostumat a col·laborar amb artistes d’altres disciplines. D’altra banda, la Fundació Tàpies li va dedicar una exposició, fa deu anys, en honor a la seva àmplia trajectòria; i l’any passat va convidar a l’arquitecta Benedetta Tagliabue perquè dissenyés l’escenografia de Nearly Ninety, que es va presentar al maig a Madrid, amb motiu del seu noranta aniversari.

Encara no se sap si el coreògraf podrà estar a Barcelona degut a la seva dificultat per desplaçar-se -amb cadira de rodes-, però el que sí se sap és que coreografia, escenografia i música es crearan de forma independent.