Actualitat

Tamara Rojo, directora artística de l’English National Ballet

13/04/2012

Tamara Rojo serà la directora de l’English National Ballet a partir del proper setembre. La ballarina espanyola, de 37 anys, primera ballarina del Royal Ballet de Londres, serà l’encarregada de dissenyar la nova temporada de la companyia on va fer els primers passos a Londres a l’any 97.

Malgrat assumir aquest càrrec Rojo no deixarà els escenaris i  ballarà en algunes de les produccions de la seva nova companyia. “És un honor per a mi el que m’hagin proposat ser la directora artística de la companyia. Tinc molt bons records del temps que vaig passar com a ballarina a l’English National Ballet i res em pot fer sentir més orgullosa de tornar a una companyia tan reconeguda internacionalment “, ha explicat la ballarina a través d’un comunicat.

L’English National Ballet va ser fundat el 1950 i compta amb 65 ballarins, és una de les quatre companyies de dansa clàssica més importants del Regne Unit. Tamara Rojo substituirà com a director artístic de la companyia al canadenc Wayne Eagling, que també va ser ballarí del Royal Ballet de Londres i que va anunciar el febrer passat que abandonaria el seu càrrec abans de l’estiu.