Ja tenim els tallers formatius més votats per vosaltres
04/05/2022
El mes passat, l’associació va obrir una convocatòria de propostes de tallers entre totes les persones associades amb l’objectiu de poder oferir formacions impartides per elles mateixes i que responguessin als interessos del teixit associatiu de l’APdC. Es varen presentar 20 propostes de tallers enfocats a diferents àmbits de la dansa (entrenaments, creació, salut, educació, comunitat… des d’una mirada teòrica o des de la pràctica). Els dos més votats se celebraran durant el darrer trimestre del 2022. Properament us informarem de les dates concretes i el procés d’inscripció.
Aquests són els tallers formatius que s’impartiran enguany:
FISIOTERÀPIA PER LA DANSA: TÈCNIQUES D’AUTOTRACTAMENT
Objectius. Difondre la salut en l’àmbit de la dansa. Sensibilitzar sobre la importància de tenir coneixement sobre el funcionament i l’estat del propi cos i tenir cura d’ell. Adquirir o millorar els coneixements bàsics sobre l’aparell músculo-esquelètic. Aprendre eines per millorar les condicions de les estructures músculo-esquelètiques: tensió de músculs i fàscies, bloquejos articulars, consciència i control motor… Millorar l’estat de salut física de les ballarines i ballarins i prevenir lesions.
Contingut. Breu aproximació a l’anatomia de l’aparell locomotor: sistema esquelètic, sistema muscular i fàscies, sistema nerviós perifèric (de forma pràctica-vivencial). Tècniques d’autotractament: alliberació de tensions miofascials, automassatge, inhibició muscular, desbloqueig articular, drenatge, autoconsciència corporal, tècniques de respiració i relaxació…
Destinataris. Ballarines i ballarins professionals, amateurs o estudiants, amb o sense lesions.
Durada: 8 hores.
Laura Campaner és fisioterapeuta i ballarina. Com a fisioterapeuta està especialitzada en l’Aparell Locomotor, en el Sòl Pèlvic, i en la Dansa. Com a ballarina té formació en Danses Urbanes i Dansa Contemporània sobretot, a més de Dansa Clàssica i Moderna, i altres disciplines com la Gimnàstica Rítmica. Ajuda a tractar i prevenir lesions, educa en l’autoresponsabilitat i cura del cos, i utilitza la dansa com a eina corporal i d’intervenció social.
VÍDEO DANSA: COS, DISCURS I CÀMERA
Objectius.
a. Lliurar eines tècniques bàsiques per a la creació d’un vídeo dansa.
b. Reflexionar sobre els discursos corporals a la pantalla. Mirar les aportacions sociopolítics de la dansa i l’art audiovisual.
c. Realitzar exercicis pràctics amb dispositius comuns (mòbil per ex.) aplicant el que s’ha après.
Contingut.
a. Informació bàsica per a la creació de vídeos, tant com a intèrpret com a director o càmera: TIPUS PLANS – MOVIMENT DE CÀMERA- ROLES EN UN SET- TIPUS DE GUIÓ
b. Reflexió: incidències sociopolítiques de la dansa avui a la pantalla, aportacions i crítiques.
c. Construcció duna idea guió: pràctica del meu discurs corporal en pantalla.
Destinataris. Tots i totes les que tinguin interès en el vídeo dansa ja sigui com a director o ballarí.
Durada: 8 hores.
Ana Albornoz Pardo. Ballarina, professora i coreògrafa, amb estudis formals en dansa contemporània i llicenciada en Educació de la Dansa. Coreògrafa per a artistes de la indústria de la música. S’ha lligat amb l’àrea audiovisual, treballant en publicitat, com a directora creativa i coreògrafa de vídeo clips. De manera independent, ha dirigit diferents Vídeo Dansa en els quals destaca la instal·lació de temàtiques socials. Una de les seves inquietuds més grans és l’educació i la seva vinculació amb el foment de la creativitat i la reflexió dels social.