Actualitat

Ja tenim els tallers formatius més votats per vosaltres per al 2024

07/03/2024

El mes passat, l’associació va obrir una convocatòria de propostes de tallers entre totes les persones associades amb l’objectiu de poder oferir formacions impartides per elles mateixes i que responguessin als interessos del teixit associatiu de l’APdC. Es varen presentar 21 propostes de tallers enfocats a diferents àmbits de la dansa (entrenaments, creació, salut, educació, comunitat… des d’una mirada teòrica o des de la pràctica) i els heu pogut voptar durant dues setamens. Els dos més votats se celebraran durant el 2024. Properament us informarem de les dates concretes i el procés d’inscripció.

Els tallers formatius més votats i que s’impartiran enguany són:

The Attentive Act

Objectius: Convidem els participants a investigar quatre aspectes principals que considerem essencials en la nostra pràctica com a artistes: la sensibilitat, el control, la disponibilitat i l’adaptació creativa. Tenim ganes de compartir eines que permetin als participants investigar el seu propi moviment original i desafiar la seva pràctica més enllà de restriccions tècniques.

Contingut: La classe abordarà: l’eficiència del moviment, la precisió de lectura de les qualitats de la nostra parella i trobar l’equilibri entre les intencions i resolucions de la nostra exploració compartida en moviment. Oferirem una àmplia gamma d’eines que ajudin a aprofundir en la comprensió dels principals conceptes utilitzats en el treball de partnering, com ara: compartir i transferir pes, generar i utilitzar l’impuls, fer front als canvis de direcció, velocitat i altura, economitzar l’energia i diferenciar-la de la força, buscant l’eficiència, cultivant la confiança i la seguretat en rols compartits i equilibrats.

Destinataris: El taller està adreçat a persones de totes les disciplines interessades a ampliar el seu coneixement de partnering i refinar la seva capacitat de connexió i escolta.

Durada: 6h

Clémentine Telesfort i Lisard Tranis

Clémentine i Lisard són dos artistes de dansa que han treballat junts des del 2017 amb companyies com Guy Nader & Maria Campos i Lali Ayguadé entre d’altres. Tots dos van formar part de la companyia VERVE de la NSCD, Leeds on tots dos van rebre el premi “Outstanding achievement Award” del seu any. Abans, Lisard es va formar a l’Institut del Teatre, Barcelona i Clementine a TrinityLaban, Londres.


Mobilitzacions i Veu

Objectius: Reconèixer la veu com a part del cos. Oferir pràctiques que reconnecten amb la facilitat, la potència, la creativitat i la precisió des del plaer i la reconnexió amb la organicitat del cos-veu. Entrar en un cos-veu feliç que té ganes de jugar, provar, aprendre i expresar.

Contingut: Partint del treball de mobilitzacions en parelles i incloent la respiració i la veu des del primer moment alliberem el cos entrant en la fluidesa expressiva. Investiguem la nostra veu recolzant-nos en un cos disponible, gustós i encès que dispara la nostra expresió vocal.

Destinataris: Per a persones dedicades a les arts escèniques que tinguin interès en incloure la seva veu en la seves possibilitats expressives.

Durada: 8h

Bea Vergés i Mariona Castillo

Bea Vergés és ballarina, actriu, creadora i docent. Ballarina per Korps i Rojos (de la cia. Miquel Barcelona), Kiri Island (d’Arantza La Buena), Amurs (Les Impuixibles), No em pots dir canó (del Terrat i dirigit per Miquel Ripeu). Ajudant de direcció per Barris en dansa d’Álvaro de la Peña durant dues edicions i docent per Tots dansa una edició (Sant Cugat) Codirectora de la cia. de dansa Las dueñas del balón amb qui han produït tres peces: SÍ (estrenada a Ripoll és dansa), La divina (per l’Apdc) i El meu monstre (estrenada a Mostra d’Igualada 23). Com a docent profunditza en el seu coneixement compartint amb els estudiants de diversos centres. Col·labora en diversos projectes com a coreògrafa i/o assessora de moviment: Chakapum! (El Terrat), El cine (Teatre Lliure), Rhinos (Zum Xum Teatre), Vai Via (Xirriquiteula), Pols de diamant (Versus Teatre), Quan ja no quedi res (Mariona Castillo), Concert bis a bis (Mariona Castillo).

Mariona Castillo és diplomada en Performing Arts Music, amb menció d’honor per la Universitat de Paul McCartney, LIPA. I professora titulada en Estil Voice Training System. Ha protagonitzat musicals de gran format com Mamma Mia! (Stage Entertainment), Què, el nou musical (A.Mañas, M.Guix, A.LLàcer), o Cop de Rock (Dagoll Dagom), I musicals de creació com El Projecte dels Bojos Cia.LaBarni), Limbo (LesImpuxibles) i Mares i tlles (C.Peya i D.Pintó). Darrerament, ha protagonitzat Les feres (Cia ), Fun Home (Onyric Teatre Musical), “El temps que no tindrem” (d’Alícia Serrat), “La Filla del Mar” (amb La Barni Teatre) i l’Alegria que passa (Dagoll Dagom). Ha estat nominada i premiada com a millor Actriu de Musical als Premis Butaca. Va portar la direcció de l’espai de creació nunArt, del qual n’és co-fundadora. És docent de cos-veu i cant. Actualment co dirigeix el projecte VACA · pràctiques per a l’artista escènicx juntament amb la Bea Vergés.