Actualitat

Suspesa la inauguració de l’Espona per la mort d’Eduard Ventura

15/03/2011

SUSPESA per la mort d’Eduard Ventura!
· El rubinenc Eduard Ventura, assessor artístic de l’Espona
      
· Montse Colomé, en representació de l’APdC, va formar part del jurat

El proper dissabte 19 de març s’inaugurarà el Centre de la Dansa Tradicional Catalana “L’Espona” de Rubí, amb una jornada de portes obertes i tota una sèrie d’activitats vinculades: actuacions, projeccions,… Els actes inaugurals començaran a dos quarts d’onze amb una cercavila que acabarà a la seu del Centre (Passeig de les torres, 37).

El Centre de la Dansa Tradicional Catalana serà l’eix de la futura xarxa de centres dedicats a promoure la creació, la recerca, la formació i la difusió de la dansa tradicional catalana. Els usuaris del Centre seran entitats i associacions de dansa tradicional catalana, dansaires, mestres de dansa, investigadors i tothom que estigui interessat amb la dansa tradicional.

Eduard Ventura, assessor artístic de l’Espona      

El rubinenc Eduard Ventura va ser escollit, entre quatre candidats, assessor artístic de L’Espona.  Ventura és antic dansaire, monitor i exdirector de l’Esbart Dansaire de Rubí. Les seves intencions no només comporten “la preservació i la formació”, sinó també “la investigació, la creació i l’expansió”, si pot ser més enllà de les fronteres catalanes. “Per mi és una gran oportunitat perquè és un moment històric […] Vivim en una societat complexa per la pressió de la cultura globalitzadora, que en el futur encara pot ser més potent. Per això hem de fer esforços per mantenir les identitats i, en el cas de la dansa, innovar com s’ha fet en altres èpoques clau per a Catalunya”, explica Ventura.

L’APdC va formar part del jurat

El jurat per a escollir l’assessoria artística va estar format per: Jordi Núñez (Agrupament d’Esbarts Dansaires de Catalunya), Salvador Margarit (Unió de Colles Sardanistes de Catalunya), Cesc Casadesús (Mercat de les Flors), Xavier Corbera (Àrea d’Identitat i Projecció exterior de l’Ajuntament de Rubí), Montse Colomé (Assciació de Professionals de la Dansa de Catalunya).