Actualitat

Vols anar a l’estrena de ‘Faun/Noetic’, del Ballet du Grand Théâtre de Genève, al Liceu?

07/02/2024

Sortegem 4 entrades individuals entre els socis/es de l’APdC i Amics/gues de la Dansa per assistir a l’estrena de Faun/Noetic del Ballet du Grand Théâtre de Genève. Serà al Gran Teatre del Liceu el proper dimarts 27 de febrer a les 19.30h.

Per a entrar al sorteig cal ser soci o sòcia de l’APdC, o amic/amiga de la Dansa de l’APdC, i enviar les vostres dades a través del formulari que trobareu al link de sota, abans del dimecres 14 de febrer a les 12h.

Recordeu que a més teniu un 30% de descompte en 2 entrades per a totes les zones pels espectacles de dansa a través de compra online. Per la compra introduir els codis que se us hem facilitat en comunicat intern.


Des de la seva creació el 1962, el Ballet du Grand Théâtre de Genève no ha deixat mai d’explorar diverses possibilitats dins de la dansa contemporània. Durant els últims 18 anys, la companyia ha seguit decididament un camí en la creació coreogràfica, mantenint els principis fundadors de la dansa. Un dels elements que caracteritza la companyia són les nombroses reescriptures de peces del repertori per part de coreògrafs emocionants i revolucionaris. 

Des del juliol del 2022, després de set anys al Ballet Vlaanderen, Sidi Larbi Cherkaoui ha assumit el càrrec de director del Ballet de Genève. Figura de l’escena contemporània belga, el prestigiós ballarí i coreògraf signa alguns treballs importants amb interessants col·laboracions interdisciplinàries amb artistes visuals, dissenyadors i músics. 

A partir de la referència a la mítica coreografia de Nijinski per als Ballets Russos, i amb el poema de Mallarmé, Sidi Larbi crea l’any 2009 el seu propi Faun a petició de Sadler’s Wells. Aquí les figures adquireixen més tridimensionalitat, mostren aspectes mitològics i salvatges, i estan plenes de càrrega sexual. A partir de la música de Debussy, però també amb altres fragments intercalats de Nitin Sawhney, el joc infantil i arcaic es combina per anar d’un estil a un altre, d’una cultura a una altra, d’un segle a un altre. 

A la segona part del programa podrem gaudir d’un proposta del 2014: Noetic, que explora la idea que una línia recta és en realitat una corba i que es pot connectar a través de la forma del cercle. Amb col·laboració de l’artista visual Antony Gormley, Sidi Larbi signa un treball col·lectiu, una reacció en cadena de moviments elegants i sincronitzats en la construcció d’imatges estèticament molt poderoses. 

Amb 21 ballarins com a base, entrenats en la dansa clàssica, el Ballet du Grand Théâtre de Genève és actualment una de les principals companyies de dansa del panorama internacional, i aquest espectacle es converteix en imprescindible.