Actualitat

Sol Picó guanya el Max a Millor coreografia i Millor intèrpret femenina

10/05/2011

El Teatre Góngora de Còrdova va acollir ahir a la nit l’acte d’entrega de la XIV edició dels Premis Max. Els professionals de les Arts Escèniques del país van desplaçar-se a la ciutat andalusa per a participar a la festa anual del Teatre i la Dansa que són els Premis Max, i que enguany va estar marcada pel to reivindicatiu amb el qual molts dels guardonats volgueren denunciar la situació de precarietat que viu actualment el sector.

En aquesta XIV edició la ballarina alcoiana Sol Picó s’ha endut dos nous premis Max com a Millor intèrpret femenina de dansa, que es disputava amb Àngels Margarit i la jove ballarina mallorquina Noelia Gómez; i com a Millor coreografia a El Ball, obra de Sergi Belbel en la que també actua i que va estrenar el Teatre Nacional de Catalunya el passat mes de novembre. Amb aquestes dues, són ja deu les estatuetes que atresora la ballarina i coreògrafa afincada a Barcelona.

En la categoria de Millor espectacle de dansa ha estat premiat Wonderland, del Víctor Ullate Ballet Comunidad de Madrid, davant de Despídete de tí (Carmen) de la Companyia Arrieritos Danza, i de Dies Irae en el Requiem de Mozart de la Companyia Marta Carrasco.

I el Max al Millor intèrpret masculí ha recaigut en Israel Galván per La lucha libre vuelve al Price; que competia amb Dorian Acosta a Wonderland (país de las maravillas) i Manuel Liñán a Tauro.

Nubes de la cia. Aracaladanza -coproduït pel Mercat de les Flors- s’ha fet amb el Max al millor espectacle infantil.

Fragment de El Ball
http://www.youtube.com/watch?v=DvZfhf8-rFA&feature=fvst

Fragment de Wonderland
http://www.youtube.com/watch?v=3SIoLUyEw5c&feature=related

Fragment d’Israerl Galván a La lucha libre vuelve al Price
http://www.youtube.com/watch?v=zYhH5_vaBlg

Fragment de Nubes
http://www.youtube.com/watch?v=wCmocBHOe7E&feature=player_embedded