Actualitat

Societat Doctor Alonso guanya el Premi FAD Sebastià Gasch 2018

17/09/2018
Societat Doctor Alonso, juntament amb els mexicans Teatro de Babel-Dramafest, han guanyat el premi FAD Sebastià Gasch d’arts parateatrals 2018 per l’obra Y los huesos hablaron.
L’espectacle és el resultat de la reflexió conjunta, amb l’ús de la paraula i el cos, d’un col·lectiu escènic català i un altre de mexicà sobre les desaparicions en favor del bé comú en una societat. És el cas de la Guerra Civil Espanyola o els assassinats dels indígenes mexicans. 

El jurat de la present edició està format per la periodista cultural Bàrbara Raubert, el productor teatral Jordi Colominas, l’agitador cultural Joaquim Armengol, l’espectador Ferran Civit, l’escenògrafa Laura Clos, el ballarí Quim Bigas i el vocal de la junta del FAD José M. Milà. La cerimònia de lliurament tindrà lloc el 8 d’octubre a l’Auditori de la seu del FAD.

Els premis FAD, creats el 1976, són uns premis constituïts pel Foment de les Arts i el Disseny (FAD) amb l’objectiu de distingir les actuacions parateatrals més destacades de la temporada, així com a aquelles persones que aportessin mirades innovadores al món de l’espectacle. Els membres del jurat es renoven periòdicament i anualment es donen tres premis cabdals i un nombre indeterminat d’aplaudiments. Els premis duen el nom de Sebastià Gasch, periodista, escriptor, crític d’art i defensor de les arts escèniques catalanes.