Actualitat

S’obren 2 noves convocatòries dels fons 2009 per a la formació i el perfeccionament i per creadors en residència

06/07/2009

El termini de presentació de projectes és el 23 de juliol

Les dues últimes convocatòries de fons del Consell Nacional de la Cultura i les Arts (CoNCA) per aquest 2009 han sortit avui publicades al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), obrint-se així el període de presentació de propostes fins el proper 23 de juliol. Es tracta concretament de les línies de formació i perfeccionament professional i del programa de creadors en residència.

El fons de formació i perfeccionament professional va dirigit a creadors, intèrprets i agents culturals que vulguin participar en cursos, tallers especialitzats o seminaris que enriqueixin els seus coneixements i la seva trajectòria artística em l’àmbit de l’arquitectura i el disseny, les arts escèniques, les arts visuals, les arts plàstiques, les noves tecnologies, la música, el pensament o la cultura científica, o els nous llenguatges artístics. Aquestes activitats de formació, que pot desenvolupar-se del 2009 al 2010, s’han de dur a terme fora de Catalunya, excepte en l’àmbit de la dansa (vegeu detalls al DOGC) .

El programa de creadors en residència té com a objectiu donar suport i incentivar les col·laboracions entre creadors i companyies i equipaments culturals, a nivell nacional, estatal i internacional i es dirigeix a col·lectius d’arts visuals, companyies d’arts escèniques i formacions musicals que vinculen les seves activitats a un centre o equipament de Catalunya (vegeu detalls al DOGC).

Els projectes s’hauran de presentar en un termini de 20 dies a partir de demà, és a dir el 23 de juliol com a molt tard. Tota la informació sobre cada convocatòria i modalitats, així com els formularis, condicions i text del DOGC està disponible per a la consulta pública al web http://cultura.gencat.cat/conca. El CoNCA ha posat en marxa també un servei d’informació telefònica per tal que els interessats puguin plantejar els seus dubtes.

A l’espera de decidir com es concediran les futures subvencions a partir del 2010, el CoNCA ha volgut mantenir pel 2009 les convocatòries que en anys anteriors gestionava l’Entitat Autònoma de Difusió Cultural per tal de no retardar els ajuts i el passat mes de maig va dur a terme diverses sessions informatives arreu del territori per explicar les convocatòries a creadors, intèrprets i entitats culturals i artístiques.