Actualitat

S’obre la convocatòria del Circula! 2019, la iniciativa estatal per a facilitar la mobilitat dels professionals de la dansa

23/05/2019

Avui s’obre la convocatòria de propostes artístiques per a la cinquena edició del CIRCULA! Tren de creació i formació en Dansa, un projecte que va nèixer amb l’objectiu de facilitar la mobilitat dels professionals de la dansa impulsat per l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya (APdC), l’Associació de Professionals de la Dansa a la Comunitat de Madrid (APDCM), l’Associació de Professionals de la Dansa de la Comunitat Valenciana (APDCV) , l’Associació de Professionals de la Dansa del País Basc (Adde), l’Associació Andalusa de Professionals de la Dansa (PAD), L’Associació de Professionals de Dansa d’Astúries (APDA) i l’Associació d’Artistes del Moviment de les Illes Canàries (Pie de Base).

S’escolliran a 7 coreògrafs o coreògrafes (amb o sense companyia) que podran mostrar la seva obra en una de les comunitats participants. Cada creador/a seleccionat rebrà un ajut de 2.500 euros (IVA inclòs). Els participants han de ser creadors i creadores associats a les entitats impulsores del projecte Circula!, amb peces estrenades o no estrenades, de qualsevol estil i format. El termini de presentació de propostes acaba el 16 de juny de 2019 a les 23.59h.             

L’exhibició de la proposta seleccionada es concentrarà entre agost i desembre del 2019.

  • El/la creador/a seleccionat/da de València exhibirà la seva peça a Oviedo (Astúries), al teatre Campoamor d’Oviedo, en el marc del Festival de Verano.
  • El/la creador/a seleccionat/da de Canàries exhibirà la seva peça a València, a la Sala La Mutant.
  • El/la creador/a seleccionat/da de Catalunya exhibirà la seva peça a Canàries. Espai per determinar.
  • El/la creador/a seleccionat/da d’Euskadi exhibirà la seva peça a Catalunya, a La Caldera Les Corts.
  • El/la creador/a seleccionat/da de Madrid exhibirà la seva peça a Andalusia. Espai per determinar.
  • El/la creador/a seleccionat/da d’Astúries exhibirà la seva peça a Vitòria-Gasteiz, Euskadi, a la Sala Baratza.
  • El/la creador/a seleccionat/da d’Andalusia exhibirà la seva peça a la Sala Quarta Paret a Madrid.

L’espai per a la realització de les diferents accions formatives es concretarà un cop seleccionats els projectes.

Les propostes s’hauran de fer arribar a danzacircula@gmail.com indicant en l’assumpte el nom del creador/a i l’associació a la qual pertany.

Circula! Va néixer el 2015 com una necessitat dins el context de les mancances actuals de la polítiques culturals en matèria de Dansa i pretén establir xarxes de col·laboració que permetin i fomentin l’exhibició dels treballs d’aquesta disciplina en altres ciutats. Una xarxa de cooperació i intercanvi artístic que trenqui les barreres geogràfiques i que ofereixi una projecció als nostres creadors perquè els seus espectacles tinguin més visibilitat i mobilitat en un context territorial més ampli.

Descarrega les bases de la convocatòria.