Actualitat

S’obre la convocatòria del Circula! 2018, la iniciativa estatal per a facilitar la mobilitat dels professionals de la dansa

30/04/2018

Avui s’obre la convocatòria de propostes artístiques per a la quarta edició del CIRCULA! Tren de creació i formació en Dansa, un projecte que va nèixer amb l’objectiu de facilitar la mobilitat dels professionals de la dansa impulsat per l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya (APdC), l’Associació de Professionals de la Dansa a la Comunitat de Madrid (APDCM), l’Associació de Professionals de la Dansa de la Comunitat Valenciana (APDCV) , l’Associació de Professionals de la Dansa del País Basc (Adde), l’Associació Andalusa de Professionals de la Dansa (PAD) i dues noves incorporacions: L’Associació de Professionals de Dansa d’Astúries (APDA) i l’Associació d’Artistes del Moviment de les Illes Canàries (Pie de Base).

S’escolliran a 7 coreògrafs o coreògrafes (amb o sense companyia) que podran mostrar la seva obra en una de les comunitats participants. Cada creador/a seleccionat rebrà un ajut de 2.500 euros. Tots els creadors i creadores associats a les entitats impulsores del projecte Circula!, amb peces estrenades o no estrenades, de qualsevol estil i format, poden presentar propostes fins al 25 de maig de 2018.           

L’exhibició de la proposta seleccionada es concentrarà entre agost i desembre del 2018.

  • El/la creador/a seleccionat/a de València exhibirà la seva peça en el marc de la nova edició del BAD Festival de Teatro y Danza Contemporánea de Bilbao. Data a determinar.

  • El/la creador/a seleccionat/a de Canàries exhibirà la seva peça, el 5 d’octubre al centre de creació La Caldera de Barcelona.

  • El/la creador/a seleccionat/a de Catalunya la seva peça, el 8 d’agost al Teatro Campoamor de Oviedo (Asturies) en el marc del Festival de Verano.

  • El/la creador/a seleccionat/a d’Euskadi exhibirà la seva peça a Andalusia (data i espai a determinar).

  • El/la creador/a seleccionat/a d’Astúries exhibirà la seva peça a Madrid (data i espai a determinar).

  • El/la creador/a seleccionat/a d’Andalusia exhibirà la seva peça a València (data i espai a determinar).

L’espai per a la realització de les diferents accions formatives es concretarà un cop seleccionats els projectes.

Les propostes s’hauran de fer arribar a danzacircula@gmail.com indicant en l’assumpte el nom del creador/a i l’associació a la qual pertany.

Circula! Va néixer el 2015 com una necessitat dins el context de les mancances actuals de la polítiques culturals en matèria de Dansa i pretén establir xarxes de col·laboració que permetin i fomentin l’exhibició dels treballs d’aquesta disciplina en altres ciutats. Una xarxa de cooperació i intercanvi artístic que trenqui les barreres geogràfiques i que ofereixi una projecció als nostres creadors perquè els seus espectacles tinguin més visibilitat i mobilitat en un context territorial més ampli.

Descarrega les bases de la convocatòria.