Actualitat

S’obre la convocatòria del Circula! 2017, la iniciativa estatal per a facilitar la mobilitat dels professionals de la dansa

24/04/2017

Avui s’obre la convocatòria de propostes artístiques per a la tercera edició del CIRCULA! Tren de creació i formació en Dansa, un projecte que va nèixer amb l’objectiu de facilitar la mobilitat dels professionals de la dansa impulsat per l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya (APdC), l’Associació de Professionals de la Dansa a la Comunitat de Madrid (APDCM), l’Associació de Professionals de la Dansa de la Comunitat Valenciana (APDCV) , l’Associació de Professionals de la Dansa del País Basc (Adde) i a la qual s’uneix aquest any l’Associació Andalusa de Professionals de la Dansa (PAD).

S’escolliran a 5 coreògrafs o coreògrafes (amb o sense companyia) que podran mostrar la seva obra en alguna de les comunitats participants. Cada creador/a seleccionat rebrà un ajut de 2.500 €. Tots els creadors i creadores associats a les entitats impulsores del projecte Circula!, amb peces estrenades o no estrenades, de qualsevol estil i format, poden presentar propostes fins al 24 de maig de 2017.           

L’exhibició de la proposta seleccionada es concentrarà entre setembre i desembre del 2017:

– El seleccionat/a de Catalunya exhibirà la seva peça a Madrid (espai pendent de determinar).
– El seleccionat/a de Madrid exhibirà la seva peça en el marc de la nova edició del BAD Festival de Teatre i Dansa Contemporània de Bilbao.
– El seleccionat/a d’Andalusia exhibirà la seva peça a la Sala Hiroshima de Barcelona.
– El seleccionat/a d’Euskadi exhibirà la seva peça al Teatre El Musical de València.
– El seleccionat/a de València a Andalusia al Teatre Central de Sevilla.

Circula! Va néixer el 2015 com una necessitat dins el context de les mancances actuals de la polítiques culturals en matèria de Dansa i pretén establir xarxes de col·laboració que permetin i fomentin l’exhibició dels treballs d’aquesta disciplina en altres ciutats. Una xarxa de cooperació i intercanvi artístic que trenqui les barreres geogràfiques i que ofereixi una projecció als nostres creadors perquè els seus espectacles tinguin més visibilitat i mobilitat en un context territorial més ampli.

Descarrega les bases de la convocatòria