Actualitat

S’obre la convocatòria del Circula! 2016, la iniciativa estatal per a facilitar la mobilitat dels professionals de la dansa

04/04/2016

Avui s’obre la convocatòria de propostes artístiques per a la segona edició del CIRCULA! Tren de creació i formació en Dansa, un projecte que va nèixer amb l’objectiu de facilitar la mobilitat dels professionals de la dansa. Aquesta iniciativa està impulsada impulsada per l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya (APdC), l’Associació de Professionals de la Dansa a la Comunitat de Madrid (APDCM), l’Associació de Professionals de la Dansa de la Comunitat Valenciana (APDCV) i l’Asociación de Profesionales de la Danza del País Vasco (ADDE), aquesta última s’incorpora al projecte aquest any.

S’escolliran a 4 coreògrafs o coreògrafes (amb o sense companyia) que podran mostrar la seva obra, i realitzar una proposta formativa en alguna de les comunitats participants. Cada creador/a seleccionat rebrà un ajut de 2.500 €. Tots els creadors i creadores associats a les entitats impulsores del projecte Circula!, amb peces estrenades o no estrenades, de qualsevol estil i format, poden presentar propostes fins al 4 de maig de 2016.            

Les propostes seleccionades s’exhibiran entre setembre i desembre del 2016. El creador/a seleccionat de Catalunya exhibirà la seva peça al BAD Festival de Teatro y Danza Contemporánea de Bilbao. El creador/a seleccionat de Madrid exhibirà la seva peça al TEM (Teatre El Musical) de Valencia. El creador/a seleccionat de València exhibirà la seva peça a la Sala Hiroshima de Barcelona. El creador/a seleccionat del País Vasc exhibirà la seva peça a la Sala Cuarta Pared de Madrid.           

Circula! Va néixer l’any passat com una necessitat dins el context de les mancances actuals de la polítiques culturals en matèria de Dansa i pretén establir xarxes de col·laboració que permetin i fomentin l’exhibició dels treballs d’aquesta disciplina en altres ciutats. Una xarxa de cooperació i intercanvi artístic que trenqui les barreres geogràfiques i que ofereixi una projecció als nostres creadors perquè els seus espectacles tinguin més visibilitat i mobilitat en un context territorial més ampli.

El passat 2 d’abril es va presentar el projecte en roda de premsa (al Casino Olotí, en el marc del Festival Sismògraf). Gemma Calvet, de l’APdC, va manifestar que van crear el projecte “cansats de tant pessimisme, donada la situació de precarietat del sector”.  “S’ha de crear teixit i cal una aposta política”, va afegir Atxarte López de Munain de l’ADDE. Per la seva banda, Raúl Cárdenes (APDCM), va exposar que “en pròximes edicions volem anar ampliant la participació d’associacions de professionals de la dansa d’altres comunitats”.

Descarrega les bases de la convocatòria: