Actualitat

Sismògraf uneix dansa i benestar amb un programa artístic que aborda els camps de la salut, l’educació i la comunitat

03/02/2016

La 7a edició del Festival de dansa d’Olot, Sismògraf, centra el seu interès en el benestar i proposa una programa artístic que uneix dansa i salut, dansa i educació, i dansa i comunitat. El festival, que se celebrarà enguany del 31 de marc al 3 d’abril, pretén ampliar l’espectre tradicional de la dansa i mostrar la utilitat que aquesta disciplina artística pot suposar per d’altres professionals o per certs col·lectius (persones en risc d’exclusió social, malalts d’artrosis, esportistes…).

El Sismògraf reunirà de nou a la capital de La Garrotxa artistes, professionals de la dansa i públic ja sigui per viure i gaudir la dansa o per generar nous contactes i contractacions en aquest sector, sobretot, especialment durant les jornades per professionals organitzades pel dijous 31 de marc i pel divendres 1 d’abril i que inclouen classes magistrals i presentacions.

Un any mes, en la segona edició ja com a mercat estratègic a Catalunya, el festival esdevé l’epicentre de la dansa a Catalunya, programant durant quatre dies més de 30 espectacles que, juntament amb els espectacles suplementaris previstos sota el nom de ‘rèpliques’, depassen la quarantena de projectes artístics programats.

Com a novetat destacada d’enguany, hi ha l’aparició de les ‘repliques’, espectacles de dansa que tindran lloc abans i després del festival, que complementaran i alhora formaran part del seu programa oficial. Si el Sismògraf es el festival que detecta el moviment, aquestes propostes en son les rèpliques, seguint amb la terminologia que relaciona el festival amb el moviment característic del seu entorn volcànic.

Sismògraf, amb un pressupost de 305.000 euros, està organitzat pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament d’Olot, i rep el suport de la Diputació de Girona. A més, suma les complicitats del Mercat de les Flors, l’Associació Professional de la Dansa de Catalunya i l’Associació de Companyies Professionals de Dansa de Catalunya. També col·labora amb d’altres esdeveniments culturals com el Festival TNT- Terrassa Noves Tendències o la Fira de Tàrrega, entre d’altres.

+ info a: http://www.sismografolot.cat/