Actualitat

Sis ballets clàssics arriben als cinemes catalans

11/11/2010

La dansa arriba als cinemes catalans aquesta tardor amb sis grans ballets clàssics: El llac dels cignes, el Trencanous, Giselle, La Bayadère, Coppélia i Caligula, de la mà de prestigioses companyies internacionals com el Royal Ballet de Londres o el Bolshoi Ballet. Es podran veure a Barcelona, Badalona, Gavà, Mataró, Sant Cugat del Vallés, Terrassa i Valls.

Les entrades, que costen entre 10 i 13 euros, ja es poden comprar a través de Servicaixa.

El Trencanous

El Trencanous és el ballet clàssic més fascinant a nivell visual. Un dels favorits de la temporada per fer gaudir tothom, des dels més petits fins al més grans.
Viu la màgia en alta definició, des del Royal Ballet de Londres.

Grup Balaña Bosque Multicines
Rbla. del Prat, 16
Dijous 30 de desembre 2010 SALA 9 20:00

També a Badalona, Gavà, Mataró, Sant Cugat del Vallés i Terrassa.

Cinemes Girona (Versió del Bolshoi Ballet)
C c. Girona, 175
Diumenge 19 de desembre 2010 SALA 1 17:00
Preu especial per als socis de l’APdC

La Bayadère

Director: R.O.H London 
Es tracta d’una de les obres clàssiques per excel.lència, que forma part de les grans companyies del món. Aquesta representa la peculiaritat que conté un dels temes que varen fascinar els romàntics del segle XIV: la visió idealista d’Orient en el que la ballarina hindú emergeix per realitzar el seu ritus sagrat abans de retirar-se al misteriós món de les ombres.

Cinema Comedia
Passeig de Gràcia, 13 
Dijous 13 de gener 2011 SALA 1 20:30

El llac dels cignes

El llac dels cignes de Txaikovski torna amb una convincent interpretació d’en Rudolf Nureyev. El ballarí rus, una figura destacada del ballet del segle XX, va donar èmfasi al caràcter del príncep Sígfrid. La seva coreografia ha estat aclamada com una de les més fascinats de la història. Nureyev i la seva companya Dame Margot Fonteyn s’han incorporat a la perfecció al més noble i volàtil estil del ballet clàssic que veurem aquí.

Cinema Comedia
Passeig de Gràcia, 13
Dijous 10 de març 2011 SALA 1 20:30
Amb Tamara Rojo i Carlos Acosta!

Cinesa Diagonal
C Ganduxer, 27
Dijous 25 de novembre 2010 SALA 2 20:00

Cinesa Diagonal Mar
C Avda. Diagonal, 3
Dijous 25 de novembre 2010 SALA 12 20:00

Cinesa Heron City
C Andreu Nin S-N 
Dijous 25 de novembre 2010 SALA 15 20:00

Cinesa La Maquinista
C Ciudad de Asuncion, s-n
Dijous 25 de novembre 2010 SALA 12 20:00

També a Gavà, Mataró, Sant Cugat del Vallés i Terrassa.

Giselle

Grup Balaña Bosque Multicines
Rbla. del Prat, 16
Dimecres 19 de gener 2011

Coppélia

Director: Patrice Bart
Coppélia va ser muntada per Arthur Saint Léon i Charles Nuitter sobre música de Léo Delibes. Nuitter extreu l’argument del ballet d’un conte fantàstic particularment fosc, titulat ‘L’home de sorra’, d’Ernst Théodor Amadeus Hoffman. Aquest conte, escrit l’any 1817, narra com el doctor Coppélius i el professor Splalanzani roben els ulls i l’ànima al jove estudiant Nathanaël, mentre aquest observa Olímpia, la filla de Coppélius. El doctor Coppélius pretén, d’aquesta manera, donar vida a la seva filla.
Molt enamorat d’Olímpia, fins i tot sent el nuvi de Clara, una joveneta burgesa de gran sentit comú, Nathanaël se suïcidarà en descobrir que aquella, amb qui projecta casar-se, no és res més que un autòmat la creació del qual es disputen els dos professors.

Jca Cinemes Valls Tarragona
C. Sant Antoni Ma Claret, 8 Valls
Dilluns 28 de març 2011SALA 2 19:30 

Calígula

Director: N.Le Riche
Sinopsi:
Amb la coreografia de Nicolas Le Riche, “Calígula” és un ballet en cinc actes (comprimits sense intermedi durant una hora i mitja) amb música de les “Quatre estacions” d’Antonio Vivaldi.
El misteriós Calígula és matèria de poesia, i Nicolas Le Riche l’ha volgut convertir en matèria de dansa. És comprensible: la riquesa i complexitat de l’emperador romà és ideal per a aquest gran ballarí, d’una capacitat dramàtica i interpretativa extraordinàries. Es tracta, en definitiva, d’una de les actuacions de Le Riche més esplendoroses i tràgiques.

Jca Cinemes Valls Tarragona
C. Sant Antoni Ma Claret, 8 Valls
Dimarts 08 de febrer 2011SALA 2 19:30